Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Juraj Jarábek už nie je trénerom Karvinej: Očakával som to

Na archívnej snímke Juraj Jarábek. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Šesťdesiatjedenročný kormidelník pôsobil na lavičke od septembra, keď nahradil Tomáša Hejduška.

Karviná 13. marca (TASR) - Slovenský futbalový tréner Juraj Jarábek už nie je trénerom českeho tímu MFK Karviná. Vedenie účastníka najvyššej súťaže ho odvolalo aj s asistentom Branislavom Mrázom. Ostatní členovia realizačného tímu pokračujú. Priebežne posledný tím tabuľky o tom informoval prostredníctvom oficiálneho webu.

Šesťdesiatjedenročný kormidelník pôsobil na lavičke od septembra, keď nahradil Tomáša Hejduška. Karviná sa však po jedenásťzápasovej sérii bez víťazstva rozhodla urobiť zmenu na pozícii trénera. Po necelom polroku tak Jarábek opäť skončil, v tíme pôsobil aj od novembra 2019 do marca 2021.

"Myslím si, že vo futbale je to normálna vec, keď máte takú sériu, akú sme mali my. Očakávali sme to, aj keď sme verili, že zápas s Budějovicami ešte zvládneme, pretože chlapci naozaj pracovali dobre ako tím. Nemôžem im nič vyčítať, čo sa týka nasadenia a prípravy na stretnutia. Všetko tam bolo v poriadku. Niekedy je to tak, že výsledky neprichádzajú. Verím, že sa Karviná zachráni. Bodový rozdiel je malý, vedenie rozhodlo tak, ako rozhodlo, takže to musíme akceptovať," uviedol Jarábek pre české médiá.

Tréningovým procesom boli poverení Marek Bielan a Radim Grussmann, tréneri "B"-tímu. Obaja už viedli utorňajší popoludňajší tréning a budú na lavičke aj počas sobotňajšieho dôležitého domáceho zápasu proti Českým Budějoviciam. Karviná je na poslednom 16. mieste. V prípade víťazstva nad Budějovicami sa však dostane v tabuľke pred nich.