Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Jurčina sa po odchode zo Záhrebu upísal Eisbärenu Berlín

Milan Jurčina, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský reprezentant dostal od vedenia Medveščaku voľnú ruku, aby si našiel nový angažmán a mohol tak predĺžiť sezónu, keďže chorvátsky klub nepostúpil do play off KHL.

Berlín 15. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina sa stal novou posilou nemeckého klubu Eisbären Berlín. Donedávna hráč Medveščaku Záhreb podpísal s účastníkom DEL zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny, v tej nasledujúcej by sa rád vrátil do KHL. Informoval o tom denník Šport vo svojom pondelňajšom vydaní.

Jurčina dostal od vedenia Medveščaku voľnú ruku, aby si našiel nový angažmán a mohol tak predĺžiť sezónu, keďže chorvátsky klub nepostúpil do play off KHL. "Hoci bol v hre aj jeden tím z elitnej fínskej súťaže, v Nemecku mi nakoniec ponúkli lepšie podmienky," povedal pre Šport robustný zadák, ktorý v minulosti odohral 451 zápasov v zámorskej NHL. "Rozhodol som sa pre DEL aj preto, lebo berlínsky tím je na čele tabuľky a má tie najväčšie ambície. To znamená, že v play off by som potom mohol ešte teoreticky odohrať peknú porciu zápasov," poznamenal slovenský reprezentant.

Tridsaťdvaročný bek bol s predstaviteľmi Eisbärenu v kontakte už dlhšie. "Z mužstva sa poznám s fínskym brankárom Petrim Vehanenom, s ktorým som hrával v Raume a on mi poskytol podrobnosti o klube. Som plný očakávaní, nemeckú ligu si vyskúšam prvýkrát v kariére," dodal Jurčina pre Šport. Trénerom berlínskych "ľadových medveďov" je bývalý nemecký reprezentant, držiteľ Stanleyho pohára a niekdajší kouč národného tímu Uwe Krupp, jeho asistentom bratislavský rodák Marián Bažány.

Jurčina v minulosti hral v NHL za Boston, Washington, Columbus a NY Islanders, vyskúšal si českú extraligu v drese Chomutova, fínsku najvyššiu súťaž v tímoch Lukko Rauma a TPS Turku, pôsobil aj vo švajčiarskom Fribourgu a v KHL okrem Medveščaku hral aj za Dinamo Riga.