Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Juventus Turín a Ajax Amsterdam prejavili záujem o Hendersona

Na snímke vpravo Marek Hamšík (Slovensko) a Jordan Henderson (Anglicko) počas zápasu B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Slovenskom a Anglickom, 20. júna 2016 vo francúzskom Saint-Étienne. Foto: TASR/Michal Svítok

Anglický reprezentant údajne dostal ponuku od Talianov na 18-mesačné hosťovanie v hodnote 1,5 milióna eur za sezónu.

Turín 15. januára (TASR) - O futbalistu Jordana Hendersona, ktorý v súčasnosti pôsobí v saudskoarabskom klube Al Ettifaq, prejavili záujem Juventus Turín a Ajax Amsterdam. Anglický reprezentant údajne dostal ponuku od Talianov na 18-mesačné hosťovanie v hodnote 1,5 milióna eur za sezónu. Do svojich radov ho chce dostať aj kouč holandského majstra. John van't Schip záujem potvrdil, ale dodal, že Al Ettifaq sa zdráha zrealizovať obchod.

Henderson odohral dosiaľ v tejto sezóne 19 zápasov, v ktorých zaznamenal päť asistencii. Na svoj prvý gól v Saudi Pro League ešte čaká. Niekdajší 33-ročný stredopoliar Liverpoolu získal s anglickým klubom v ročníku 2018/19 titul v Lige majstrov a o rok neskôr aj na MS klubov. V tejto sezóne odohral v národnom mužstve šesť zápasov v kvalifikácii na ME 2024. Informoval portál espn.co.uk.