Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Juventus prehral v Serie A po 49 zápasoch, katom bol Inter Miláno

Futbalisti Interu Miláno sa tešia z výhry 3:1 nad Juventusom Turín Foto: TASR/AP

Historický rekord Serie A patrí hráčom AC Miláno – séria 58 duelov bez prehry zo začiatku 90-tych rokov.

Rím 4. novembra (TASR) – Séria futbalistov Juventusu bez prehry v talianskej Serii A sa skončila po 49 zápasoch, keď "stará dáma" podľahla v Turíne Interu Miláno 1:3.

Inter tak na druhej priečke tabuľky stráca na vedúci Juventus iba bod. Tím Andreu Stramaccioniho sa tak zaradil medzi adeptov na titul. "Prehra je nepríjemná, ale musíme oceniť Inter, ktorý hral veľmi rozumne," povedal kapitán Juventusu Gianluigi Buffon. "Trikrát som inkasoval, ale také niečo sa môže stať v súboji s hráčmi, akých má Inter. Sú veľmi dobrí."

Juve otvoril skóre hneď po výkope, keď prihrávku Mirka Vučiniča prevzal Kwadwo Asamoah, ktorý poslal loptu na nohu Artura Vidala a ten sa v 19. sekunde pred odkrytou bránou nemýlil. Podľa televízneho záznamu bol Asamoah v momente prihrávky v ofsajde, no čiarový rozhodca nezdvihol zástavku. "Po góle, aj keď bol z ofsajdu, sme dokázali zareagovať a hrali sme fantasticky. Zaslúžili sme si vyhrať," mieni autor dvoch gólov Interu Diego Milito. "Bol to naozaj ťažký zápas. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, hrali sme predsa proti majstrovi."

Hosťom sa podarilo vyrovnať po hodine hry, keď Milito prekonal Buffona z jedenástky. Argentínčan o štvrť hodinu pridal aj svoj druhý gól. Domáci tím sa snažil vyrovnať, no Inter z brejkov hrozil a minútu pred koncom Palacio po prihrávke Nagatomu pečatil skóre.

Juventus - Inter
Foto: TASR/AP


Juventus získal v minulej sezóne titul bez jedinej prehry a naposledy podľahol v predposlednom kole sezóny 2010/11 Parme.

Historický rekord Serie A patrí hráčom AC Miláno – séria 58 duelov bez prehry zo začiatku 90-tych rokov.