Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Beh Devín - Bratislava pozná svojich víťazov

Na snímke maďarská bežkyňa Zita Kácserová dobieha ako prvá žena do cieľa počas 71. ročníka Národného behu Devín – Bratislava, 15. apríla 2018 Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Najlepší Slovák bol po roku opäť Matúš Verbovský, vlani obsadil tretiu pozíciu, tentokrát bol štvrtý s odstupom 3:23 min.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Maďarská vytrvalkyňa Zita Kácserová zvíťazila na nedeľňajšom 71. ročníku Národného behu Devín - Bratislava a na tomto podujatí dosiahla už štvrtý triumf za sebou. Medzi mužmi sa z výhry tešil kenský bežec Nelson Kipkogei Cherutich.

Ten zvládol 11.625 metrov dlhú trať spod devínskeho hradného brala do cieľa na Rázusovom nábreží Dunaja za 35 minút a päť sekúnd. Druhý Ukrajinec Oleksandr Matviičuk zaostal o 32 s, tretí Maďar László Gregor mal manko vyše dvoch minút. "Páčila sa mi trať, je tu pekné prostredie a bežalo sa mi dobre. Som rád, že sa mi tu podarilo zvíťaziť. V Bratislave som bežal prvýkrát, ale rád sa sem vrátim aj na budúci rok," povedal pre TASR víťaz pretekov.
Na snímke kenský bežec Nelson Kipkogei Cherutich víťaz 71. ročníka Národného behu Devín – Bratislava 15. apríla 2018 v Bratislave.
Foto: TASR Jakub Kotian


Najlepší Slovák bol po roku opäť Matúš Verbovský, vlani obsadil tretiu pozíciu, tentokrát bol štvrtý s odstupom 3:23 min. "Atmosféra na trati bola výborná, takže sa hneď bežalo ľahšie. I keď nám trochu fúkal protivietor, ale podmienky mali všetci rovnaké. Pretekal som tu minulý rok a teraz druhýkrát. Vlani som bol tretí, teraz štvrtý, tak dúfam, že na ten budúci rok sa podarí opäť pódium," povedal pre TASR Verbovský.

Kácserová prekonala svoj vlaňajší výkon o 41 sekúnd, keď v nedeľu finišovala v čase 39:47 min. Na druhom mieste sa umiestnila Ľubomíra Maníková s mankom +3:27 a stala sa tak najlepšou domácou bežkyňou. Tretia dobehla jej krajanka Lucia Kovalančíková (+3:49 min). "Bežalo sa mi super, podmienky boli dobré a diváci výborní," povedal Maníková.




Podujatie prišiel opäť podporiť olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria de Janeira Matej Tóth, ktorý si spolu s deťmi zabehol "Malý Devín" s dĺžkou 2,6 km. "Bežalo sa mi dobre, pozeral som výsledky a skončil som niekde na úrovni 150. miesta, takže gratulujem všetkým k výborným výkonom. Bol som prekvapený, že aj po dvoch km sa okolo mňa prehnali malé deti, čo mi neboli ani po pás. Bolo to úžasné, emotívne a na štarte bola kopa energie, keďže tam bežalo nejakých tisíc detí. Som rád, že som bol medzi nimi," povedal Tóth.

Výsledky 70. ročníka Národného behu Devín - Bratislava (11.625 m):



muži: 1. Nelson Kipkogei Cherutich (Keň.) 35:05 min, 2. Oleksandr Matviičuk (Ukr.) +32 s, 3. László Gregor (Maď.) +2:04, 4. Matúš Verbovský (SR/ŠK Atléti BS) +3:23, 5. Marek Hladik (SR/BVS) +3:49, 6. Simon Wahlandt (SR/Erste Group IT) +3:54

ženy: 1. Zita Kácserová (Maď.) 39:47 min, 2. Ľubomíra Maníková (SR/AK Spartak Dubnica) +3:27, 3. Lucia Kovalančíková (SR/ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) +3:49, 4. Lucia Beláková (SR/TJ Spartak Myjava) +4:51, 5. Diana Tešovičová (SR) +5:55, 6. Barbora Brezovská (SR/SLávia SG Trenčín) +7:38