Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Káder Ružomberka zasiahol covid, duel so Žilinou odložili na stredu

Na archívnej snímke zo 7. januára 2022 futbalisti MFK Ružomberok počas úvodného zrazu zimnej prípravy MFK Ružomberok pred jarnou časťou Fortuna ligy v Ružomberku. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na základe nepriaznivej pandemickej situácie v tíme Ružomberka sa neuskutoční už druhý jarný súboj MFK so Žilinou.

Ružomberok 28. apríla (TASR) - Zápas 8. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o titul MFK Ružomberok - MŠK Žilina sa v piatok neodohrá. Z dôvodu nedostatočného počtu hráčov domáceho tímu ho v zmysle usmernenia Únie ligových klubov (ÚLK) odložili na stredu 4. mája (17.00 h).

Káder Ružomberka zasiahlo ochorenie Covid-19 a mužstvo išlo do karantény. MFK nemá v zmysle usmernenia ÚLK dostatočný počet hráčov na odohratie zápasu, súboj sa preto odkladá na nový termín. "Po intenzívnej komunikácii počas uplynulých dní s oboma klubmi a televíznym vysielateľom sme našli nový termín zápasu, ktorým je streda o 17.00 hod. Zápas bude vysielaný v TV na stanici Nova Sport tak, ako to bolo malo byť v piatok. Samozrejme, bude dostupný aj na platforme VOYO," uviedol pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Na základe nepriaznivej pandemickej situácie v tíme Ružomberka sa neuskutoční už druhý jarný súboj MFK so Žilinou. Pre karanténu domáceho mužstva odložili už februárové vzájomné stretnutie v rámci 20. kola Fortuna ligy. "Dozvedeli sme sa o nepriaznivej situácii v tábore súpera počas týždňa. Znova nám nezostáva nič iné ako akceptovať stanovisko a rozhodnutie ÚLK. S Ružomberkom sme sa zhodli na stredajšom náhradnom termíne s výkopom o 17.00 hod., kedy by už mali mať dostatok hráčov na odohratie duelu podľa Usmernenia ÚLK. Nečakané voľno sa budeme snažiť využiť víkendovým zápasom B-tímu, v ktorom môžu nastúpiť niektorí naši hráči," povedal pre web "šošonov" športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.