Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kalendár budúcej sezóny KHL sa podriadi záujmom ruskej reprezentácie

Dmitrij Černyšenko Foto: FOTO TASR/AP

Vedenie KHL podriadi zostavenie kalendára pre sezónu 2015/2016 záujmom ruskej hokejovej reprezentácie a jej účasti na prípravných turnajoch Euro Hockey Tour.

Soči 18. decembra (TASR) - Vedenie KHL podriadi zostavenie kalendára pre sezónu 2015/2016 záujmom ruskej hokejovej reprezentácie a jej účasti na prípravných turnajoch Euro Hockey Tour. Aj preto by mohol 8. ročník nadnárodnej súťaže odštartovať už v auguste budúceho roka. Vo štvrtok to na stretnutí zástupcov všetkých klubov s vedením ligy a Ruskou hokejovou federáciou v Soči oznámil prezident KHL Dmitrij Černyšenko.

"Pri zostavovaní kalendára sa podriadime záujmom národného tímu,"
cituje tlačová agentúra TASS Černyšenkove slová. Nový ročník súťaže by tak mohol odštartovať už v auguste, isté to však ešte nie je. "Je veľmi skoro baviť sa o tom ako o hotovej veci. Ešte to prerokujeme," dodal.

Černyšenko prednedávnom vystriedal vo funkcii prezidenta Alexandra Medvedeva a za krátky čas naplánoval stratégiu rozvoja súťaže. Podľa nej by mali v KHL pôsobiť len ruské tímy s bohatou históriou a tradičné zahraničné hokejové bašty. Jej heslom je: "Silné tímy = silná liga". "Dostal som za úlohu do konca februára predložiť predstavenstvu súťaže novú rozvojovú stratégiu. Chceme, aby bola ešte zaujímavejšia a atraktívnejšia," uviedol Černyšenko.

Okrem ďalších bodov diskutovali účastníci na stretnutí aj o znížení nákladov klubov pre účasť v lige vzhľadom na nepriaznivú ekonomickú situáciu.