Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Kamerunčan Eto'o bude dočasným trénerom Antalyasporu

Samuel Eto´o Foto: TASR/AP

Antalyasporu patrí po pätnástich kolách tureckej Super Lig deviate miesto so ziskom 20 bodov. Na vedúci Besiktas stráca 15 bodov.

Ankara 16. decembra (TASR) - Kamerunčan Samuel Eto'o sa stal novým dočasným trénerom tureckého futbalového klubu Antalyaspor. Skúsený 34-ročný útočník prišiel do krajiny polmesiaca v júni a s Antalyasporom podpísal trojročnú hráčsku zmluvu. Po odchode trénera Yusufa Simseka však dostane príležitosť zaujať vedenie svojimi manažérskymi schopnosťami.

Pomáhať mu pri tom bude technický riaditeľ klubu Mehmet Ugurlu. "Eto'o a Ugurlu budú mať na starosti tréningový proces. Mužstvo povedú v zápasoch ako tréneri do momentu, keď nájdeme nového kouča," povedal pre tureckú agentúru DHA prezident Antalyasporu Gultekin Gencer.

Ďalší krok v Eto'ovej kariére podporil aj jeho bývalý spoluhráč z kamerunskej reprezentácie Patrick M'Boma. "Viem, že stať sa trénerom bolo v jeho plánoch. Zdôveril sa mi s tým pred pár rokmi. Sám som ale zvedavý, či na to bude mať trpezlivosť. Samuel je však osobnosť, má množstvo skúseností a preto si myslím, že môže byť dobrým koučom," povedal M'Boma pre BBC Sport.

Antalyasporu patrí po pätnástich kolách tureckej Super Lig deviate miesto so ziskom 20 bodov. Na vedúci Besiktas stráca 15 bodov.