Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kanaďan Wickens je stále v nemocnici po hrozivej nehode na Indy Car

Kanadský pretekár Robert Wickens na trati v pretekoch zámorskej formulovej série IndyCar 19. augusta 2018 v americkom Long Pond. Kanadský pretekár Robert Wickens je naďalej v nemocnici po hrozivej havárii, ktorú utrpel v nedeľňajších pretekoch zámorskej formulovej série IndyCar v americkom Long Pond. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročného najlepšieho nováčika sezóny z okruhu Pocono transportovali vrtuľníkom do nemocnice s poranením oboch nôh, stavca, pravej ruky a pomliaždením pľúc.

Long Pond 20. augusta (TASR) - Kanadský pretekár Robert Wickens je naďalej v nemocnici po hrozivej havárii, ktorú utrpel v nedeľňajších pretekoch zámorskej formulovej série IndyCar v americkom Long Pond.

Dvadsaťdeväťročného najlepšieho nováčika sezóny z okruhu Pocono transportovali vrtuľníkom do nemocnice s poranením oboch nôh, stavca, pravej ruky a pomliaždením pľúc. Podľa vedenia jeho tímu ho čaká operácia.

Wickens havaroval v úvode pretekov, keď pri predbiehaní stratil kontrolu nad vozidlom, odrazil sa do vzduchu a rozbil o ochrannú bariéru. Potom sa nekontrolovane točil medzi ďalšími monopostami.

Preteky v americkom štáte Pennsylvánia boli štrnáste zo sedemnástich v sérii Indy Car 2018. Na čele priebežného poradia je Scott Dixon z Nového Zélandu 29 bodov pred víťazom pretekov v Long Pond, Američanom Alexandrom Rossim.