Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Kanadský kraskokorčuliar Chan obhájil titul na MS vo francúzskom Nice

Kanadský krasokorčuliar Patrick Chan Foto: TASR/AP

Kanaďan triumfoval napriek tomu, že sa vo voľnej jazde pri pokuse o relatívne jednoduchý dvojitý Axel ocitol na ľade. Rozhodcovia mu napriek tomu i nevôli divákov prisúdili prvenstvo.

Nice 31. marca (TASR) - Kanaďan Patrick Chan obhájil na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní vo francúzskom Nice svoj titul svetového šampióna medzi mužmi a za svoj triumf získal prémiu vo výške 45.000 dolárov.

Dvadsaťjedenročný Kanaďan triumfoval napriek tomu, že sa vo voľnej jazde pri pokuse o relatívne jednoduchý dvojitý Axel ocitol na ľade. Rozhodcovia mu napriek tomu i nevôli divákov prisúdili prvenstvo.

"Tentoraz to bol ťažšie vybojovaný titul. Ale jazdil som elegantnejšie, zapracoval som na detailoch a opäť to stačilo na prvé miesto," tešil sa Chan a na margo pádu pri jednoduchom skoku povedal: "Trochu som zaostával za hudbou a príliš som urýchlil odskok."

Ďalšie medailové miesta si vybojovali japonskí krasokorčuliari Daisuke Takahaši a Juzuru Hanju. Najmä 17-ročný Hanju si získal srdcia francúzskych fanúšikov pútavým výkonom na hudbu z Rómea a Júlie a tí ho odmenili ováciami postojačky.

Druhé miesto po krátkom programe si neudržal český reprezentant Michal Březina a spadol až na šiestu pozíciu.

Výsledky - muži:

1. Patrick Chan (Kan.) 266,11 b, 2. Daisuke Takahaši (Jap.) 259,66, 3. Juzuru Hanju (Jap.) 251,06, 4. Brian Joubert (Fr.) 244,58, 5. Florent Amodio (Fr.) 243,03, 6. Michal Březina (ČR) 239,55