Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
< sekcia Šport

Kanadský útočník Kane po tucte zápasov odišiel z Dinama Minsk

KHL Foto: internet

V drese Minsku odohral 12 zápasov, v ktorých získal iba jeden bod za gól, nazbieral osem mínusových bodov a 47 trestných minút.

Winnipeg 17. novembra (TASR) - Hokejový útočník Winnipegu Jets Evander Kane, počas výluky v NHL pôsobiaci v Diname Minsk, odchádza po vzájomnej dohode z bieloruského klubu pôsobiaceho v KHL.

Kane počas výluky odohral v KHL v drese Minsku 12 zápasov, v ktorých získal iba jeden bod za gól, nazbieral osem mínusových bodov a 47 trestných minút.

"Žiaľ, Evander Kane sa neadaptoval na hokej v KHL," cituje kanadský portál tsn športového riaditeľa klubu Igora Matuškina.

Naopak, bývalému spoluhráčovi Kanea z Winnipegu Timovi Stapletonovi sa v bieloruskom hlavnom meste darí. Tridsaťročný stredný útočník je najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Stapleton po odchode z Jets ako neobmedzený voľný hráč podpísal zmluvu s Dinamom Minsk, v ktorom nazbieral v 25 zápasoch už 19 bodov (11+8).

Rovnaký počet 11 gólov nastrieľal Kane za celú minulú sezónu v 63 dueloch v treťom a štvrtom útoku Jets, ktorí s ním nepredĺžili zmluvu.