Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Kanadu bude na šampionáte reprezentovať aj útočník Fantilli

Na archívnej snímke vpravo útočník Kanady Alan Fantilli a vľavo brankár Slovenska Samuel Hlavaj v zápase Slovensko - Kanada v základnej B- skupine na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v pondelok 15. mája 2023 v lotyšskej Rige. Foto: TASR - Martin Baumann

Zámorský tím sa v A-skupine v Prahe stretne s Rakúskom, Českom, Dánskom, Fínskom, Veľkou Britániou, Nórskom a Švajčiarskom.

Ottawa 3. mája (TASR) - Hokejistov Kanady posilní na svetovom šampionáte v Česku (od 10. do 26. mája) útočník Adam Fantilli. Informoval o tom magazín The Hockey News.

Trojka uplynulého draftu NHL sa na šampionát teší: "V tejto sezóne som odohral len 49 zápasov. Potrebujem sa do toho zasa dostať," uviedol 19-ročný center. V drese Columbusu strelil 12 gólov a pridal 15 asistencií.

Kanaďania zatiaľ súpisku na MS nezverejnili, no už skôr informovali, že v Prahe si budú jej dres obliekať juniorské talenty Connor Bedard a Macklin Celebrini. "Na Bedsa sa teším, bude zábava," dodal Fantilli.

Zámorský tím sa v A-skupine v Prahe stretne s Rakúskom, Českom, Dánskom, Fínskom, Veľkou Britániou, Nórskom a Švajčiarskom.