Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kane má zranený členok a bude pauzovať až do marca

Na snímke útočník Tottenhamu Harry Kane (vo výskoku). Foto: TASR/AP

Kanonier a líder Spurs sa zranil v nedeľňajšom zápase Premier League s Manchestrom United (0:1), ktorý nedohral a odkríval do šatne.

Londýn 15. januára (TASR) - Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane má poškodené väzy v členku a Tottenhamu Hotspur bude chýbať až do marca.

Kanonier a líder Spurs sa zranil v nedeľňajšom zápase Premier League s Manchestrom United (0:1), ktorý nedohral a odkríval do šatne. Osudný mu bol ostrý stret s obrancom United Philom Jonesom v závere stretnutia a odniesol si to jeho ľavý členok. Utorňajšie vyšetrenia odhalili rozsah zranenia.

Pre Kanea je to už tretia sezóna v sérii, v ktorej vynechá zápasy pre problémy s členkami. "Môžeme potvrdiť, že Harry Kane má poškodené väzy v ľavom členku. Náš lekársky tím ho bude monitorovať a do tréningu by sa mal po rehabilitácii zapojiť na začiatku marca," píše sa na oficiálnej stránke klubu.

Tréner Mauricio Pochettino nemôže niekoľko týždňov počítať ani s ďalším útočníkom Son Heung-minom. Ten sa pripojil k reprezentácii Kórejskej republiky na Ázijskom pohári. Tottenhamu sa po prehre vzdialil sen o zisku majstrovského titulu, keď z tretej priečky stráca na vedúci FC Liverpool deväť bodov.