Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Karabatič sa vracia do kádra Montpellieru, vyšetrovanie pokračuje

Nikola Karabatič, podľa IHF najlepší hádzanár roka 2007 Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa vyšetrovateľov sedem obvinených hádzanárov umožnilo úmyselnou prehrou získať príbuzným a známym 252.000 eur.

Paríž 30. októbra (TASR) - Do aféry so zmanipulovaným zápasom francúzskej najvyššej súťaže zapletená hviezda svetovej hádzanej Nikola Karabatič sa mesiac po vypuknutí škandálu vracia do kádra Montpellieru. Potvrdil to prezident klubu Remy Levy po osobnom stretnutí s tromi podozrivými hráčmi.

Okrem Karabatiča bude trénerom s okamžitou platnosťou k dispozícii aj Tunisan Issam Tej. Prepustenie zo služieb klubu vśak hrozí bratovi Nikolu Karabatiča Lukovi, ktorého si prezident Levy zavolal "na koberec". Vyšetrovanie francúskej polície v tomto prípade však naďalej pokračuje bez ohľadu na rozhodnutie funkcionárov Montpellieru.

Karabatič poprel, že by tipoval minulosezónny ligový zápas Cesson-Rennes - Montpellier, ktorý sa skončil prekvapujúcou výhrou domácich 31:28. Priznal však, že vedel o stávkovaní svojej priateľky.

Podľa vyšetrovateľov sedem obvinených hádzanárov umožnilo úmyselnou prehrou získať príbuzným a známym 252.000 eur. V prípade dokázania viny im hrozí až päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a finančná pokuta.