Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Šport

S. Bubku ml. operovali 10 hodín, jeho kariéra je vážne ohrozená

Sergej Bubka ml. Foto: TASR/AP Photo

Priateľ Viktorie Azarenkovej a syn slávneho ukrajinského skokana o žrdi spadol vo štvrtok ráno v Paríži z tretieho poschodia.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Ukrajinský tenista Sergej Bubka, ktorý dlhší čas trénoval aj na Slovensku, spadol vo štvrtok ráno v Paríži z tretieho poschodia. Po desaťhodinovej operácii je mimo ohrozenia života, ale po ťažkom páde je vážne ohrozená jeho športová kariéra. Informoval o tom denník Nový Čas.

Sergej Bubka, syn známeho olympijského víťaza zo Soulu 1988 a svetového rekordéra v skoku o žrdi, sa ešte pred dvoma rokmi pripravoval v Bratislave pod dohľadom trénera Tibora Tótha a kondičného kouča Karola Gumána.

"S partiou kamarátov mail párty v byte a ráno okolo siedmej sa Sergej vymkol na záchode. Keď sa im nepodarilo vypáčiť dvere, tak skúsil preliezť z malého okienka do vedľajšej izby, kde bolo otvorené okno. Pošmykol sa však a spadol dole do svetlíka, ktorý v takýchto starých parížskych bytoch býva," uviedol Gumán, ktorý ako kondičný tréner viedol asi dva roky aj ďalšieho Ukrajinca Sergija Stachovského.

Bubka pri páde padol na nohy, takže má početné zranenia dolných končatín, zlomenú panvu a trieštivé zlomeniny bedrových kostí. Na ceste do francúzskej metropoly je už údajne aj bieloruská tenistka a momentálne svetová jednotka Viktoria Azarenková, ktorá je Bubkovou priateľkou.