Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Katar a Jamajka idú mútiť hokejové vody, stali sa členmi IIHF

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Slovenským hokejistom tak môžu pribudnúť skutočne exotickí súperi. Karibský štát disponuje jedným klziskom a 20 registrovanými hráčmi. V Katare už uzrela svetlo sveta ligová súťaž s piatimi klubmi.

Helsinki 18. mája (TASR) - Katar a Jamajka sa stali novými členmi Medzinárodnej hokejovej federácie, ktorá po rozšírení združuje už 72 krajín. Katar prijali na výročnom kongrese IIHF v Helsinkách ako plnohodnotného člena, Jamajka získala pridružené členstvo.

Jamajskú hokejovú federáciu založili v decembri minulého roka. Karibský štát momentálne disponuje jedným klziskom a 20 registrovanými hráčmi, v budúcnosti sa však chce zúčastňovať na medzinárodných turnajoch pod patronátom IIHF a po vzore bobistov by sa rád predstavil aj na olympiáde. Prezidentom federácie je pôvodom Američan Edmond L. Phillipps Jr.

Katarská hokejová federácia vznikla v roku 2010. V dvojmiliónovej krajine ležiacej v Perzskom zálive investovali nemalé množstvo finančných prostriedkov do rozvoja seniorských i juniorských hokejových programov. Už niekoľko mesiacov po založení federácie uzrela svetlo sveta ligová súťaž, v ktorej pôsobí päť klubov. V Katare sú dve klziská - oba v metropole Dauha.