Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan ťahal za kratší koniec aj vo Vladivostoku, prehral po nájazdoch

Striedačka Slovana Bratislava, ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Zverenci trénera Miloša Říhu sa predstavia v druhom zápase v rámci najvzdialenejšieho tripu sezóny v stredu 13. septembra na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun. Začiatok duelu je o 13.30 hod. SELČ.

Vladivostok 11. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšom zápase KHL na ľade Admiralu Vladivostok 1:2 po samostatných nájazdoch. "Belasí" prehrávali od druhej tretiny po góle Damira Žafiarova, v power play vyrovnal 31 sekúnd pred koncom Cam Barker. V rozstrele rozhodujúci nájazd premenil Maxim Kazakov.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa predstavia v druhom zápase v rámci najvzdialenejšieho tripu sezóny v stredu 13. septembra na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun. Začiatok duelu je o 13.30 hod. SELČ.

Admiral Vladivostok - Slovan Bratislava 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 29. Žafiarov (Makarenko, Kazakov), rozhodujúci nájazd Kazakov - 60. Barker (Genoway, Kašpar). Rozhodovali: Odins (Lot.), Gusev – Lazarev, Viljugin (všetci Rus.), vylúčení: 1:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5014 divákov.

Admiral Vladivostok: Nalimov – Blum, Kurašov, Volčenkov, Morrisonn, Zemčonok, Mnacjan, Gluchov – Sajustov, Tkačov, Sabolič – Žafiarov, Makarenko, Kazakov – Butuzov, Machanovskij, Alexandrov – Manukjan, Voronin, Krasnoslobodcev – Sergejenko
Slovan Bratislava: Štěpánek - Ebert, Barker, Taimi, Meszároš, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera - Kašpar, Viedenský, Smoleňák - Řepík, Genoway, Buchtele - Hrnka, Sádecký, Šťastný - Skalický, Mikúš, Hecl


V úvode stretnutia musel po prvý raz zasahovať Štěpánek, ktorý dostal prednosť pred Mazancom. Prvú veľkú šancu v zápase si ale vypracoval Slovan, Genoway však po strele Řepíka nedokázal dostať puk za bránku. Zverenci trénera Miloša Říhu nastúpili na zápas prakticky priamo z lietadla, v úvodnej tretine ale dokázali domácim konkurovať v korčuľovaní i tempe. V 16. minúte prišli ďalšie šance na oboch stranách. Najskôr mieril do Štěpánka Sajustov, v podobnej príležitosti nemieril presne ani Viedenský.

Na začiatku druhého dejstva sa museli "belasí" brániť presilovke domácich, Štěpánek nemal veľa práce. V 28. minúte už ale kapituloval, keď sa k puku dostal pred bránkou stojaci Žafiarov a nikým nekrytý otvoril skóre. Vzápätí mohol zvýšiť Sajustov, ale v prečíslení trafil vo výbornej pozícii iba betón brankára. Prevaha domácich hokejistov začínala byť výrazná, Slovanu chýbal najmä pohyb. Mohol však vyrovnať v presilovke štyri minúty pred koncom, no Buchtele po výbornej kombinácii mieril iba do brankára.

Tretia tretina už patrila domácim, ktorí mali niekoľko dobrých príležitostí zvýšiť vedenie. Skórovať mohol najskôr Butuzov a onedlho aj Makarenko so Žafiarovom, ale Štěpánek potvrdzoval pozíciu najlepšieho hráča Slovana v zápase. Na druhej strane mohol tesnú prehru odvrátiť Mikúš, puk po jeho dorážke mieril vedľa konštrukcie bránky. Vyrovnanie napokon priniesla hra bez brankára. Tridsaťjeden sekúnd pred koncom vystrelil z pravej strany Kašpar a odrazený puk poslal za Nalimovov chrbát aj so šťastím Barker.

V predĺžení mohol najskôr rozhodnúť Tkačov, ktorého strela z pravej strany preletela okolo pravej žrde, minútu pred koncom vychytal Viedenského brankár Admiralu. O víťazstve Vladivostoku rozhodol premeneným nájazdom v druhej sérii Kazakov, v tretej sérii skóroval aj Sajustov, v drese Slovana nebol úspešný ani jeden zo štyroch exekútorov.

Hlas po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Opäť sme odohrali zápas, v ktorom sme hrali miestami veľmi dobre, no zároveň sme často robili aj zbytočné chyby. Pozitívne je, že máme aspoň bod. Negatívna je strelecká nemohúcnosť v nájazdoch, extra bod z nich nám chýba."

Cam Barker, obranca Slovana: "Sme radi za bod. Konečne mi to tam padlo, mal som počas sezóny niekoľko šancí. Bol som trpezlivý, snáď to už z mojej strany pôjde a bude to lepšie."

Marek Viedenský, útočník Slovana:
"Bod po dvanásťhodinovom lete je celkom fajn. Opäť sme mali fázy, keď sme vypli, ale potom sme opäť začali hrať a udržali sme to, čo je dobré do ďalších zápasov. Nájazdy sú už vabank, ak v nich nedáme gól, nemôžeme zvíťaziť."

Jakub Štěpánek, brankár Slovana: "Bolo to náročné. Vôbec som nespal, preto som prekvapený, že som sa cítil celkom dobre. V tretej tretine nás súper zamkol, aj preto sme si vzali oddychový čas, aby sme sa mohli vydýchať. Škoda prehry, ale musíme byť radi aspoň za záver, keď sme dokázali dotlačiť do bránky ten jeden gól."


Ďalšie výsledky:

Dinamo Minsk - Traktor Čeľabinsk 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
13. Skille, 36. Lisovec, 45. Howden

Dinamo Moskva - Metallurg Magnitogorsk 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly:
40. Višněvskij – 48. Ellison, 55. Kosov

SKA Petrohrad - Lada Togliatti 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly:
37. Prochorkin, 47. Dacjuk, 49. Kovaľčuk – 6. Bočarov

Severstaľ Čerepovec - HK Soči 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól:
12. Vovčenko

Lokomotiv Jaroslavľ - Avtomobilist Jekaterinburg 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Góly:
7. Kontiola, 29. Mosaljov, 45. Kronwall - 47. Vasilevskij, 49. Michnev

Amur Chabarovsk - Jokerit Helsinki 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)
Góly: 4. Byvaľcev, 17. Dedunov – 13. Anttila, 19. O'Neill, 33. Tolvanen, 39. Gilroy

Červená hviezda Kchun-lun - CSKA Moskva 3:4 pp (0:2, 0:1, 3:0 - 0:1)
Góly: 42. a 50. Brule, 59. Ponikarovskij - 9. Kuzmenko, 20. Scott, 24. Kaprizov, 65. Šumakov