Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

KHL: Brust zo Slovana najlepším brankárom uplynulého týždňa

Na snímke brankár Slovana Barry Brust Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži ťahá aktuálne šnúru štyroch víťazstiev a leví podiel má na tom práve Brust.

Moskva 4. januára (TASR) - Barry Brust zo Slovana Bratislava sa stal najlepším brankárom uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Kanaďan získal toto ocenenie už druhýkrát v prebiehajúcej sezóne.

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži ťahá aktuálne šnúru štyroch víťazstiev a leví podiel má na tom práve Brust. "Belasí" vyhrali oba svoje zápasy v uplynulom týždni najmä zásluhou 32-ročného brankára. Na ľade Nižnekamsku vychytal čisté konto, keď v riadnom hracom čase a predĺžení kryl všetkých 27 striel súpera a Slovanu pomohol k triumfu 1:0 po samostatných nájazdoch. Výborný výkon podal Brust aj na klzisku Traktora Čeľabinsk, kde Bratislavčania vyhrali rovnako po nájazdoch (2:1 sn). V dvoch dueloch si tak udržal priemer 0,46 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 98,28 percenta.

Za najlepšieho obrancu týždňa vyhlásila príslušná komisia Mikea Lundina z Barysu Astana, ktorý v dvoch víťazných stretnutiach nazbieral tri body (2+1) a dve plusky. Najlepším útočníkom sa stal Sergej Šmeľov zo Spartaka Moskva, ktorému stačil na zisk ocenenia jeden odohraný duel proti Viťazu Moskovská oblasť, zaznamenal v ňom dva góly vrátane víťazného a jednu asistenciu.

Najlepším nováčikom sa už druhýkrát v tomto ročníku stal 21-ročný útočník Avangardu Omsk Iľja Michejev. V minulom týždni nastúpil na jeden zápas, k výhre nad Severstaľom Čerepovec prispel dvoma bodmi (1+1). Informácie pochádzajú z webu KHL.