Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráčmi 1. kola play off KHL sa stali Sorokin, Ahnelöv a Kozun

Na snímke brankár Iľja Sorokin z CSKA Moskva, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťjedenročný Sorokin pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:0 v konferenčnom štvrťfinále nad Jokeritom Helsinki, keď v poslednom zápase zaznamenal čisté konto.

Moskva 6. marca (TASR) - Hráčmi prvého kola play off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa stali brankár CSKA Moskva Iľja Sorokin, obranca Avangardu Omsk Jonas Ahnelöv a útočník Lokomotovi Jaroslavľ Brandon Kozun.

Dvadsaťjedenročný Sorokin pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:0 v konferenčnom štvrťfinále nad Jokeritom Helsinki, keď v poslednom zápase zaznamenal čisté konto. Celkovo mal priemer 1,33 inkasovaných gólov na zápas a úspešnosť zásahov 94,5%.

Švédsky obranca Ahnelöv odohral všetkých šesť zápas v sérii a Admiralom Vladivostok, v ktorej Omsk vyhral 4:2. Spolu zaznamenal štyri kanadské body (3+1) a mal desať plusových bodov.

Ocenenie pre najlepšieho útočníka dostal Brandon Kozun, ktorý bodoval v štyroch dueloch päťzápasovej série s Dinamom Minsk. Dvadsaťšesťročný Kanaďan strelil jeden gól, pridal deväť asistencií a s desiatimi bodmi je líder produktivity play off.

Najlepším nováčikom sa stal útočník Traktoru Čeljabinsk Vitalij Kravcov.