Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

KHL: Hráčmi mesiaca december Furch, Dallman a Zaripov

Danis Zaripov Foto: TASR/AP

Najlepším nováčikom mesiaca sa stal Vladislav Gavrikov z Lokomotivu Jaroslavľ.

Moskva 4. januára (TASR) - Brankár Avangardu Omsk Dominik Furch, obranca Barysu Astana Kevin Dallman a útočník Danis Zaripov z Metallurgu Magnitogorsk sa stali Hráčmi mesiaca december v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Mená ocenených zverejnil oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Za najlepšieho brankára mesiaca vyhlásili Čecha Furcha, ktorý v deviatich zápasoch doviedol svoj tím k siedmim víťazstvám, pričom vychytal trikrát čisté konto, zaznamenal úspešnosť zásahov 94,7 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,56. Ocenenie pre najlepšieho obrancu získal Dallman, Kanaďan s kazašským pasom v desiatich decembrových vystúpeniach nazbieral 11 bodov za gól a desať asistencií. Okrem toho rozdal aj 11 bodyčekov, vyslal 34 striel, zblokoval 10 streleckých pokusov súperov a pripísal si aj tri plusky. Za najlepšieho útočníka decembra vyhlásili skúseného Zaripova, ktorý v ôsmich súbojoch zaznamenal 11 bodov za osem gólov a tri asistencie. Až tri jeho góly mali prívlastok víťazné.

Najlepším nováčikom mesiaca sa stal Vladislav Gavrikov z Lokomotivu Jaroslavľ. Dvadsaťročný obranca v ôsmich dueloch strávil na ľade v priemere takmer 17 minút a pripísal si tri body (2+1), 11 hitov a sedem zblokovaných striel. December dokončil so siedmimi pluskami.