Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v KHL sa stali Ježov, Hersley a Sekáč

Na snímke brankár Iľja Ježov. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Za najlepšieho brankára týždňa vyhlásili Ježova, ktorý v dvoch víťazných zápasoch v drese Neftechimiku nedostal ani jeden gól. Sériu bez inkasovaného gólu natiahol na 162 minút a 30 sekúnd.

Moskva 25. septembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Iľja Ježov z Neftechimiku Nižnekamsk, obranca Patrik Hersley z SKA Petrohrad a útočník Jiří Sekáč z AK Bars Kazaň.

Za najlepšieho brankára týždňa vyhlásili Ježova, ktorý v dvoch víťazných zápasoch v drese Neftechimiku nedostal ani jeden gól. Sériu bez inkasovaného gólu natiahol na 162 minút a 30 sekúnd. Najlepším obrancom týždňa sa stal Švéd Hersley, ktorý k dvom triumfom Petrohradu na klziskách súperov dopomohol piatimi bodmi (2+3) a nazbieral aj tri plusky. Ocenenie pre najlepšieho útočníka získal Čech Sekáč. Na troch výhrach Kazane sa podieľal deviatmi bodmi (5+4), pričom v zápase s Dinamom Riga sa blysol hetrikom a na ľade Slovana Bratislava prispel k výhre Ak Bars 6:3 dvomi gólmi a dvomi asistenciami.

Najlepším nováčikom uplynulého týždňa sa stal Michail Maľcev, 19-ročný útočník SKA Petrohrad si pripísal počas dvoch víťazných duelov štyri plusky a v zápase s Jugrou Chanty-Mansijsk zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho premiérovým bodom v KHL. Informácie priniesla oficiálna internetová stránka nadnárodnej súťaže.