Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

KHL: Hráčmi týždňa sa stali Jerjomenko, Hietanen a Talbot

Na snímke brankár Alexander Jerjomenko. Foto: TASR/Martin Baumann

Medzi najlepších hráčov uplynulého týždňa v KHL sa dostali dvaja hokejisti Dinama Moskva.

Moskva 5. decembra (TASR) - Medzi najlepších hráčov uplynulého týždňa v KHL sa dostali dvaja hokejisti Dinama Moskva. Brankárom za hodnotené obdobie dominoval Alexander Jerjomenko, najlepším obrancom sa stal Juuso Hietanen. Trio dopĺňa útočník Lokomotivu Jaroslavľ Maxime Talbot. Informoval oficiálny web súťaže khl.ru.

Jerjomenko zaznamenal štyri víťazstvá v rovnakom počte zápasov vrátane dvoch shutoutov proti Barysu Astana a Jugre Chanty Mansijsk. Počas úspešnej série neinkasoval 180 minút a 12 sekúnd. Tridsaťšesťročný brankár mal v hodnotenom období úspešnosť zásahov 97,6 percenta a inkasoval 0,74 gólu na zápas.

Fín Hietanen bodoval vo všetkých štyroch víťazných zápasoch Dinama a v každom stretnutí mal pozitívnu bilanciu plus/mínus. Počas týždňa strelil dva góly, pridal dve asistencie a mal štyri plusové body. Kanadský útočník Talbot pomohol k trom víťazstvám Lokomotivu šiestimi kanadskými bodmi (1+5). K tomu pridal päť plusových bodov a jeho presný zásah rozhodol o víťazstve nad Astanou. Nováčikom týždňa sa stal 21-ročný obranca Spartaka Moskva Vladislav Provolnev.