Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Do bratislavského Slovana sa vracia miláčik tribún

Na snímke Jaroslav Janus. Foto: TASR/Martin Baumann

Po odchode z Bratislavy pôsobil v Sparte Praha, odkiaľ zamieril do Litvínova. V uplynulej sezóne odchytal v českej extralige 39 zápasov s gólovým priemerom 2,02 a 93,1-percentnou úspešnosťou zásahov.

Bratislava 30. mája (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Jaroslav Janus sa stal oficiálne hráčom HC Slovan Bratislava. Dvadsaťsedemročný brankár podpísal zmluvu do 30. apríla 2018. Informoval o tom oficiálny web jediného slovenského účastníka KHL.

Janus sa vracia do známeho prostredia, v Slovane pôsobil tri roky (2012-2015). Vyšla mu najmä prvá z troch sezón, keď mal kvalitné štatistiky (92,8-percetná úspešnosť zásahov) a pomohol mužstvu k historickému postupu do play off KHL.

Po odchode z Bratislavy krátko pôsobil v Sparte Praha, odkiaľ zamieril do Litvínova. V uplynulej sezóne odchytal v českej extralige za HC 39 zápasov s gólovým priemerom 2,02 a 93,1-percentnou úspešnosťou zásahov. Štartoval aj na nedávnych MS v Kolíne, kde sa predstavil v zápase SR proti Švédsku.

Slovan už skôr v utorok oznámil, že na pokračovaní a novom dvojročnom kontakte sa dohodol s obrancom Ivanom Švarným. Janus sa stal trinástym hráčom HC pod zmluvou, v bránke by sa mal striedať s Kanaďanom Barrym Brustom. Okrem dvojice gólmanov sú pod zmluvou aj obrancovia Švarný, Michal Sersen, Andrej Meszároš, Matej Pokorný, Patrik Bačík a útočníci Michal Hlinka, Denis Pätoprstý, Boris Sadecký, Pavol Skalický, Andrej Šťastný a Jan Buchtele. Na striedačke pokračuje český kouč Miloš Říha.