Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Jurčina sa predstaví v Zápase hvied, zo Slovana obranca Barker

Na snímke Milan Jurčina Foto: TASR/Martin Baumann

Jurčina odohral v prebiehajúcom ročníku za Medveščak 43 stretnutí, strelil štyri góly a pridal k nim 13 asistencií.

Záhreb 14. januára (TASR) - Slovenský hokejista Milan Jurčina sa predstaví v tohtosezónnom Zápase hviezd KHL. Obranca Medveščaku Záhreb bude hrať v tíme Západnej konferencie, do ktorého ho nominovali zástupcovia nadnárodnej súťaže.

Jurčina odohral v prebiehajúcom ročníku za Medveščak 43 stretnutí, strelil štyri góly a pridal k nim 13 asistencií. Dve z nich zaznamenal v uplynulom dueli proti Spartaku Moskva, pred ktorým sa dozvedel o svojej nominácii na Zápas hviezd. Správa ho veľmi prekvapila.

"Len pred stretnutím som sa o tom dozvedel. Je to výborný pocit, ale musím sa priznať, zostal som trošku prekvapený, že vybrali práve mňa. Samozrejme, bude pre mňa veľkou cťou hrať v Zápase hviezd. Bude to zábava ako pre hráčov, tak aj fanúšikov," povedal pre oficiálny web chorvátskeho klubu Jurčina.

Zápas hviezd KHL je tento rok na programe v sobotu 23. januára v Moskve. Z radov jediného slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava sa v ňom predstaví obrana Cam Barker. Prvé formácie z každého tímu si vybrali v hlasovaní fanúšikovia, druhé v poradí zvolili novinári a kompletné súpisky v stredu uzavreli zástupcovia súťaže.

Formácie Zápasu hviezd KHL:

Západ:

brankári: Alexei Murygin (Lokomotiv Jaroslavľ), Iľja Sorokin (CSKA Moskva)

1. Mat Robinson (Dinamo Moskva), Nikita Zajcev (CSKA Moskva) - Alexander Radulov (CSKA), Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad), Matt Ellison (Dinamo Minsk)
2. Philip Larsen (Jokerit), Cam Barker (SLOVAN BRATISLAVA) - Nikita Gusev, Vadim Šipačov (obaja SKA Petrohrad), Daniil Apalkov (Lokomotiv Jaroslavľ)
3. Milan JURČINA (Medveščak Záhreb), Zijat Paigin (HK Soči) -Kaspars Daugavinš (Torpedo Nižnij Novgorod), Dmitrij Kagarlickij (Severstaľ Čerepovec), Brandon Kozun (Jokerit)

Východ:

brankári: Alexander Salák (Sibir Novosibirsk), Juha Metsola (Amur Chabarovsk)

1. Alexander Loginov (Salavat Julajev Ufa), Vladimir Denisov (Traktor Čeľabinsk) - Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk), Linus Omark (Salavat Julajev Ufa), Vladimir Sobotka (Avangard Omsk)
2. Oskars Bartulis (Admiral Vladivostok), Kevin Dallman (Barys Astana) - Danis Zaripov (Metallurg Magnitogorsk), Anatolij Golyšev (Avtomobilist Jekaterinburg), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk)
3. Tobias Viklund (Lada Togliatti), Jonathon Blum (Admiral Vladivostok) - Kirill Kaprizov (Metallurg Novokuzneck), Michail Varnakov (Ak Bars Kazaň), Nigel Dawes (Barys Astana)