Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kozákovi sa v Záhrebe páči: Bola by škoda,keby Medveščak v KHL skončil

Na snímke Lukáš Kozák (vľavo) ešte v drese Slovana Bratislava. Foto: TASR/Andrej Galica

Chorvátsky klub si podal prihlášku do EBEL ligy, ale definitíva ešte známa nie je.

Bratislava 15. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Lukáš Kozák patril v utorok v zápase Medveščaku Záhreb na ľade Slovana Bratislava v KHL medzi najvyťaženejších hráčov svojho tímu. K tejto štatistike mu dopomohol najmä fakt, že Chorváti pricestovali s pätnástimi hráčmi, len piati z nich boli obrancovia. V zápase si Kozák pripísal takmer 19 odohraných minút, zaznamenal aj jeden kanadský bod za asistenciu.

Z pohľadu diváka to bol zaujímavý zápas, ale pre Medveščak veľmi náročný. "V stredu nás čaká ešte jeden, takže sa musíme čo najlepšie vyspať a oddýchnuť si, aby sme v rozlúčke so sezónou zahrali aspoň tak dobre, ako v predchádzajúcom dueli," povedal po zápase slovenský legionár v službách Chorvátov. Záhreb zahájil výpredaj kádra už skôr, do Švajčiarska dokonca odišiel pred koncom základnej časti aj hlavný tréner Gordie Dwyer. Priestor tak dostalo aj zopár odchovancov z domácej ligy. "To sú hráči, pre ktorých je to obrovská škola. Sú mladí, šikovní, snažia sa. Je to veľký skok prejsť z chorvátskej ligy do KHL," reagoval Kozák. V Bratislave sa však predstavilo aj niekoľko hráčov Medveščaku narodených v Kanade, ktorí sú v mužstve od začiatku sezóny. Posledné zápasy sú pre nich veľmi netypické, na podobné podmienky nie sú zvyknutí. "Išli si schuti zahrať. Väčšinou sú to hráči, ktorí hrali v NHL, takže pre nich to bolo úsmevné. Ale v živote sa stretávate s mnohými vecami, pre nich je to veľký zážitok. Ale Bratislava sa im páči, berú to s nadhľadom," vysvetlil Kozák, ktorý začal sezónu v Trenčíne.

V poslednom domácom stretnutí sezóny chorvátskeho mužstva mali pochopiteľne prevahu fanúšikovia Slovana, v sektore vyhradenom pre Medveščak sa však zhromaždila početná skupina chorvátskych "navijačov". "Chalani spomínali, že prídu tri autobusy, takže sme vedeli, že v Bratislave budeme mať slušné zázemie. Pre nich je to smutné, že sa zrušil náš zápas doma, ale urobili si pekný výlet, do Bratislavy chodili vždy radi," uviedol Kozák.

Pre Medveščak bude stredajší zápas nielen posledným v sezóne, ale hovorí sa aj o úplnom konci v KHL. Klub si podal prihlášku do EBEL ligy, ale definitíva ešte známa nie je. "Ja som prišiel na konci decembra, takže som nebol až tak zainteresovaný do všetkých problémov. Veľa vecí bolo pre mňa nových. Niektoré ma prekvapili, ale inak sa mi v mužstve veľmi páčilo, mesto, ľudia, všetko. Bola by škoda, keby KHL pokračovala bez Záhrebu," zneli slová 25-ročného obrancu.