Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Malkin očakáva príchod Crosbyho do KHL

Sidney Crosby Foto: TASR/AP

Podľa ruskej hviezdy Jevgenija Malkina už agent jeho útočného partnera z Pittsburghu Penguins kontaktoval klub Metallurg Magnitogorsk ohľadom pôsobenia v KHL.

Moskva 22. decembra (TASR) - Elitný kanadský útočník Sidney Crosby by mohol čoskoro zamieriť do Kontinentálnej hokejovej ligy. Podľa ruskej hviezdy Jevgenija Malkina už agent jeho útočného partnera z Pittsburghu Penguins kontaktoval klub Metallurg Magnitogorsk ohľadom pôsobenia v KHL.

"Každý ho tu očakáva," povedal Malkin pre portál sportbox.ru. "Viem, že jeho agent volal Veličkinovi (generálny manažér Metallurgu, pozn. red.), k rozhodnutiu však ešte nedošlo. Crosby má veľmi vysokú poistku a neviem, ako túto vec vyriešia," dodal.

Práve 26-ročný Rus bol jedným z prvých slávnych hráčov NHL, ktorí sa po začiatku výluky v zámorskej profilige presunuli do Kontinentálnej hokejovej ligy. Jeho cesta celkom prirodzene viedla do Magnitogorska, kde odštartoval svoju kariéru. Naopak, Crosby sa za Atlantik veľmi neponáhľal. Pri neúspešnom vývoji rokovaní medzi zástupcami hráčskych odborov a klubmi o novej kolektívnej zmluve sa však aj Kanaďan začal zaujímať o možné pôsobisko, aby nevyšiel zo zápasovej praxe.

"Hrať s Crosbym je pôžitok," nešetril slovami chvály Malkin. "Je to najlepší hráč na svete. Samozrejme, že mi chýba, takisto ako Pittsburgh. To mesto je mojím druhým domovom. Ale veci sa zmenili a teraz som tu. Pre ruských hráčov je radosť hrať vo vlastnej krajine, v obľúbených arénach, obveseľovať fanúšikov," dodal "Geňo".

Od októbrového príchodu do Metallurgu Malkin nazbieral v KHL 46 bodov za 16 gólov a tridsať asistencií.

Jevgenij Malkin
Foto: TASR/AP