Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

KHL: Medveščak opustil aj Genoway, sezónu dohrá s Réwayom vo Fribourgu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medveščak už v pondelok prišiel o dvoch kľúčových hráčov. Brankárska jednotka Danny Taylor sa stal novou posilou pražskej Sparty a center prvej formácie Tomáš Mertl zamieril do Hradca Králové.

Záhreb 3. februára (TASR) - Kanadský hokejista Colby Genoway sa stal novým spoluhráčom Martina Réwaya v HC Fribourg-Gotterón. Svoj klub Medveščak Záhreb, ktorý si v tejto sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou nezahrá play off KHL, požiadal o uvoľnenie spod zmluvy.

Medveščak už v pondelok prišiel o dvoch kľúčových hráčov. Brankárska jednotka Danny Taylor sa stal novou posilou pražskej Sparty a center prvej formácie Tomáš Mertl zamieril do Hradca Králové. V stredu klub opustil aj Genoway, no po sezóne vo Fribourgu by sa mal vrátiť späť. "Colby sa rozhodol dohrať ročník vo Švajčiarsku. Keďže v tejto sezóne hral výborne, budeme radi, ak bude našim hráčom aj v tej nastavajúcej. Je to veľký profesionál, dokáže hrať rovnako dobre na oboch krídlach," vyzdvihol Genowaya na oficiálnom webe športový riaditeľ chorvátskeho klubu Aaron Fox.

O jedinú zostávajúcu postupovú miestenku do play off si to v Západnej konferencii rozdá slovenský zástupca Slovan Bratislava a bieloruský klub Dinamo Minsk.