Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokejisti bratislavského Slovana prehrali aj v Novokuznecku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

V šlágri piatkového programu CSKA Moskva zdolal SKA Petrohrad.

Novokuzneck 9. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si vo svojom šiestom zápase prebiehajúcej sezóny KHL pripísali štvrtú prehru.

V piatkovom dueli na ľade Metallurgu Novokuzneck nevyužili viacero dobrých príležitostí a ruskému súperovi podľahli 1:2. Jediný gól "belasých" strelil v 58. minúte Václav Nedorost.

Zverencov trénera Miloša Říhu čakajú na druhom tripe ešte dva zápasy. V nedeľu o 13.00 SELČ nastúpia na ľade Avangardu Omsk a o dva dni neskôr proti Sibiru Novosibirsk (14.30).

Metallurg "vybehol" na Slovan s cieľom streliť prvý gól a zámer mu dokonale vyšiel. Úvodnému tlaku pred bránkoviskom Pogge ešte odolal, ale v 5. minúte po defenzívnych zaváhaniach hostí už kapituloval. Semjonov zakončil z pravého krídla, brankárovi Slovana zostal puk ležať v bránkovisku a strieľajúci hráč ho napokon v trme-vrme umiestnil do siete. Domácim takýto scenár vyhovoval, napriek tomu aj "belasí" vyslali na Karejeva niekoľko nebezpečných striel, ale pokusy Meszároša s tečom Cheechooa či Švarného zostali nevyužité.

Menej výživnú druhú tretinu oživila až 29. minúta, v ktorej Novokuzneck zvýšil vedenie na 2:0. Poggemu nevyšla rozohrávka spoza bránky po mantineli, puk zachytil Anisin a posunul ho Kuklevovi, ktorého tvrdú strelu od modrej efektne tečoval Vicharev. Dovtedy nevýrazný Slovan pridal a vytvoril si dve vynikajúce príležitosti na gól. V 33. minúte pri dorážke Nedorosta ale podržal domácich Karejev a o niekoľko sekúnd neskôr aj šťastena pri zakončení Chipchuru. Za Poggem následne zazvonila žŕdka po dobrej strele Zemčenka.

Tretia tretina priniesla mimoriadne zaujímavých prvých desať minút z pohľadu Slovana. Už po zhruba pol minúte mohol prekvapiť Karejeva Cheechoo, ale spoza bránky neuspel. Potom to opäť vyskúšali obrancovia - Švarný trafil len lapačku domáceho brankára a Meszároš z výborného uhla zasa žŕdku. Už štyri minúty pred koncom sa podujal Slovan k hre bez brankára, navyše Zemčenko odišiel za vysokú hokejku na trestnú lavicu a hosťom sa podarilo znížiť. Taffe vyzval prihrávkou Nedorosta a ten z osi namieril presne. V rozkúskovanom závere už Slovan nevyrovnal a druhý trip v sezóne odštartoval tesnou prehrou.

Metallurg Novokuzneck - Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 5. Semjonov, 29. Vicharev (Kuklev, Anisin) - 58. Nedorost (Taffe). Rozhodovali: Beľajev, Komarov - Šalagin, Šišlo, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Ľamkin 10 min za nešportové správanie - Meszároš 10 min za útok na hlavu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2935 divákov.

Zostavy :

Metallurg Novokuzneck: Karejev – Kuklev, Ljamkin, Ďakov, Postnikov, Arbuzov, Vasilčenko, Viksna – Komaristij, Lebedev, Zemčenko – Anisin, Vicharev, Semjonov – Jazkov, Poliščuk, Razumov – Jemec, Blagoj, Michejev – Musin
Slovan Bratislava: Pogge – Plastino, Švarný, Luža, Meszároš, Bačik, Ďaloga, Rosandič, Pokorný – Nedorost, Viedenský, Jeglič – Cheechoo, Taffe, Chipchura – Zigo, Valský, Kubalík – Skalický, Šiška, Lušňák

Hlasy po zápase: /zdroj: hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Dovolili sme súperovi v prvej tretine ísť do vedenia, v druhej tretine inkasovali druhýkrát, a to bolo rozhodujúce. Novokuzneck uveril, že by nás mohol poraziť, hral veľmi disciplinovane, organizovane. My sme pridali až v závere druhej časti hry, mali sme 50 striel, no chýbal tomu oveľa väčší dôraz. Mrzí nás to všetkých, musíme sa z toho dostať a napraviť to čo najskôr."
.

V šlágri CSKA Moskva zdolala Petrohrad


Hokejisti Sibiru Novosibirsk zvíťazili v piatkovom zápase KHL nad Medveščakom Záhreb 3:0. Domáci dosiahli tretí triumf v sezóne a v tabuľke Východnej konferencie poskočili priebežne na 7. miesto.

V šlágri piatkového programu CSKA Moskva zdolal SKA Petrohrad 2:1. Víťazný gól strelil v 30. minúte francúzsky útočník Stéphane Da Costa.

Ďalšie výsledky:

Sibir Novosibirsk - Medveščak Záhreb 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly:
27. Kemppainen, 39. Elo, 48. Šalunov

Barys Astana - HC Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Góly:
5. Dallman, 21. Bochenski, 40. Shin - 7. Panov, 27. Šulakov

CSKA Moskva - SKA Petrohrad 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly:
9. Scott, 30. Da Costa - 28. Vojnov