Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: Slovan prehral s CSKA Moskva 2:0

Na snímke v pozadí Geoff Platt (CSKA) strieľa druhý gól v prvom stretnutí play-off hokejovej KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 21. februára 2016 v Moskve. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner Miloš Říha poslal na úvodné štvrťfinále série v Západnej konferencii do bránky Barryho Brusta.


Moskva 21. februára (TASR) - Hokejistom Slovana Bratislava nevyšiel vstup do 1. kola play off KHL. Krok s CSKA Moskva držali len do polovice úvodného štvrťfinále, potom favorit prelomil streleckú biedu a vedenie 2:0 na domácom ľade bez problémov udržal. Prvé víťazstvo v sérii mu zabezpečili Kirill Petrov a Geoff Platt.

Druhý duel je na programe v utorok. Pôvodne sa malo hrať o 17.30 SEČ, pre ruský štátny sviatok sa však začne už o 15.00.

Slovan získal v úvodných minútach miernu hernú prevahu, čo podčiarkli príležitosti Višňovského s Kašparom. CSKA hralo naopak nezvyčajne opatrne a pri rozohrávke "belasých" dokonca dôkladne strážilo prechod cez stredné pásmo. Domáce hviezdy naštartovali útočnú mašinu až v závere prvej tretiny, Brusta ale nahodenými pukmi na teč neprekonali. Najväčšiu možnosť spálil pritom na druhej strane Skalický, keď mu dvojica brániach hráčov v poslednej fáze samostatného úniku úspešne zablokovala hokejku.

Ani úvod druhej tretiny nepriniesol očakávaný nápor moskovského klubu. V rovnovážnom stave dokonca pôsobil hokejovším dojmom Slovan a vytvoril si čistejšie šance. V 25. minúte najskôr Nagy netrafil ideálne z prvej a po ňom zblízka "zluftoval" čistý puk Šťastný. Zlom napokon prišiel v polovici stretnutia. Po Radulovovom zakončení v prvom prečíslení zachránila Slovan horná žŕdka, ale v nasledujúcom Stoljarov posunul puk pred prázdnu bránku Petrovovi a obrana Slovana sa zrútila. CSKA spustilo obrovský ofenzívny tlak, ktorý druhým gólom korunoval Platt.

V treťom dejstve mal ruský tím vyrazne voľnejšie ruky. Vynikal kombinačne i pohybom a pokojne mohol pridať ďalšie góly, ak by "belasých" nezachránil Brust alebo konštrukcia bránky. V ďalšom priebehu sa však zbytočne dopredu nehnal a umne šetril sily na utorňajší duel. Slovan aj preukázal vôľu streliť kontaktný gól, ale v rozhodujúcich momentoch mu chýbala iskra. Nabudiť celý tím sa pritom viackrát snažil Šťastný, ktorého tvrdá hra splnila parametre play off, no ruskí hráči mu snahu oplatili rovnakou kartou. Šesť sekúnd pred koncom si to s krídelníkom Slovana ešte rozdal Andronov, aj preto mal záver stretnutia mimoriadne nervóznu dohru.

CSKA Moskva - Slovan Bratislava 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly:
32. Petrov (Stoljarov), 35. Platt (Radulov, Da Costa). Rozhodovali: Sidorenko, Kadyrov - Šalagin, Šišlo, vylúčení: 7:11 na 2 min., navyše Nagy (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4463 divákov
/stav série: 1:0/

zostavy:
CSKA Moskva:
Sorokin - Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Kutuzov, Blaževskij, Panin - Radulov, Svetlakov, Platt - Telegin, Muršak, Ľubimov - Petrov, Da Costa, Stoljarov - Žarkov, Andronov, Pihlström

Slovan Bratislava: Brust - Višňovský, Kundrátek, Švarný, Starosta, Mihalik, Sersen, Rosandič - Skalický, Nedorost, Kašpar - Jeglič, Tičar, Šťastný - Šiška, Surový, Bartovič - Miklík, Lušňák, Nagy

Povedali po zápase:
Miloš Říha, tréner Slovana:
"Nemyslím si, že sme boli slabší, práve naopak. Viac ako polovicu duelu sme hrali lepšie. Škoda však, chýbalo nám sebavedomia a agresivity v predbránkovom priestore. Musíme viac strieľať, pretože v presilovkách sme hrali až príliš na krásu, a to sa mi nepáčilo."

Ľubomír Višňovský, obranca Slovana: "Škoda toho. Prvú tretinu to bolo vyrovnané, hrali sme dosť v oslabení. V druhej sme dostali dva góly a súper si to v pohode ustrážil. Bolo to dosť nervózne, myslím si, že musíme vytvoriť väčší tlak na obrancov. Tam nás tlačila topánka."

Pavol Skalický, útočník Slovana: "Hrali sme s nimi vyrovnanú partiu. Vedeli sme, že majú silné presilovky, napriek tomu sme hrali často v oslabení a nakoniec sme z toho dostali gól. Z oboch strán to bolo na začiatku opatrné, predsa len bol to dôležitý prvý zápas. Rozhodol prvý gól."

Andrej Šťastný, útočník Slovana: "Prvá tretina bola z našej strany dobrá. Škoda, že sme dostali dva góly, pretože im to pomohlo. Musíme nadviazať na hru z prvej tretiny a verím, že nejaký gólik dáme. Šarvátok bolo dosť, ale o to nejde. Oni tiež boli pod tlakom a museli tak hrať. Nikto nikomu nedá nič zadarmo."