Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan sa nevzdáva. Viedenský: Bude to menší zázrak, no tie sa stávajú

Na snímke sprava tréner Miloš Říha, Andrej Šťastný, Ľubomír Višňovský, Žiga Jeglič, Tomáš Starosta, Pavol Skalický a Marek Viedenský počas tréningu tímu HC Slovan Bratislava v pondelok 22. februára 2016 na štadióne CSKA Moskva pred utorňajším druhým stretnutím 1. kola play off KHL medzi CSKA Moskva a HC Slovan Bratislava. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Napriek nepriaznivému vývoju v sérii belasí neskladajú zbrane a v sobotu chcú aj pre divákov zabojovať o to, aby sa ešte aspoň raz vrátili do Moskvy.

Bratislava 26. februára (TASR) - Slovanu Bratislava to opäť nevyšlo. Ešte v 55. minúte tretieho štvrťfinále vyhrával nad favoritom CSKA Moskva 1:0, no nakoniec sa zo svojho premiérového triumfu v play off KHL netešil. Pred sobotňajším duelom má nôž na krku, keďže prehráva v sérii 0:3. Hráči "belasých" však nehádžu "flintu do žita" a veria v zázrak.

"Naozaj to bude možno menší zázrak, no tie sa stávajú. Nie sú od nás o toľko lepší, aby sme to nevedeli spraviť. Myslím si, že sa nás dosť boja a to môže byť naša výhoda. My už nemáme čo stratiť. Dostali sme sa do play off z posledného ôsmeho miesta, oni išli z prvého. Pritom séria vyzerá, akoby hrali dva vyrovnané tímy. CSKA vlani prehrávali 0:3 a vyhrali 4:3. Aj my to môžeme otočiť," povedal strelec takmer "víťazného" gólu vo štvrtkovom zápase Marek Viedenský.

Práve on otvoril v 33. minúte skóre a Slovan dlho držal favorita na dištanc. No rovnako ako v dueli v Ľadovom paláci v Moskve prišli chyby v závere a tie znamenali, že Slovan stále čaká na premiérový triumf v play off KHL. V ňom sa doteraz predstavil iba raz, v sezóne 2012/13 prehral s neskorším majstrom Dinamom Moskva 0:4 na zápasy. "Sú to všetko tesné stretnutia, vždy dajú o jeden gól viac. Minulý zápas sme spravili v poslednej tretine chyby, teraz opäť v posledných piatich minútach, keď to máme najviac brániť. Musíme si to dať do hláv, že takto nemôžeme skončiť zápas," pokračoval.

Viedenský sa po stretnutí nechcel príliš vyjadrovať k výkonu rozhodcov, no priznal, že s ním nebol spokojný. "Pokazili sme si to sami, no s prispením niektorých vecí, ktoré sa bohužiaľ nedajú komentovať," nadhodil k výkonu arbitrov, ktorý sa "belasým" nepáčil ani počas duelov v Moskve. "Je to rovnaké. Zase sme hrali asi polovicu zápasu v oslabení, čo sa nám nemôže stávať. Ale sú to veci, ktoré my neovplyvníme, aj keby sme sa akokoľvek snažili nefaulovať."

Napriek nepriaznivému vývoju v sérii však Slovanisti neskladajú zbrane a v sobotu chcú aj pre divákov zabojovať o to, aby sa ešte aspoň raz vrátili do Moskvy. "Musíme bojovať, o tom je šport. Posledný krok je vždy najťažší a my im to tu určite nedáme len tak," dodal obranca Michal Sersen.