Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

KHL: Černyšenko: "Prítomnosť Slovana v súťaži uvítame."

Prezident súťaže Dmitrij Černyšenko, archívne foto Foto: TASR/AP

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) má záujem, aby v nej jediný slovenský účastník Slovan Bratislava pôsobil aj v budúcej sezóne.

Soči 25. januára (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) má záujem, aby v nej jediný slovenský účastník Slovan Bratislava pôsobil aj v budúcej sezóne. V nedeľu to pred Zápasom hviezd v Soči potvrdil v rozhovore pre ruskú tlačovú agentúru TASS prezident súťaže Dmitrij Černyšenko.

"Postoj vedenia KHL v súvislosti so Slovanom je veľmi jednoduchý. Máme predpisy, ktoré upravujú pravidlá na vstup klubov do súťaže. K dnešnému dňu sme však nedostali žiadne signály o tom, že by mal Slovan skončiť. Jeho prítomnosť v súťaži uvítame aj naďalej a osobne by som chcel, aby tento tím v súťaži hral," uviedol Černyšenko. "Belasým" patrí priebežne posledná 14. priečka v tabuľke Západnej konferencie a od účasti v play off ich delí 10 bodov.

Prebehajúca sezóna je pre Slovan v poradí treťou v KHL. Prednedávnom však rakúske médiá informovali, že bratislavský klub prejavil spoločne s Medveščakom Záhreb veľký záujem o vstup do nadnárodnej EBEL. Konečné rozhodnutie o účasti oboch klubov v tejto súťaži by malo padnúť v apríli.

Práve Černyšenko po nástupe do funkcie prezidenta oznámil, že KHL prichádza s novou politikou jej ďalšieho vývoja. V súťaži by mali pôsobiť len ruské tímy s bohatou históriou a tradičné hokejové bašty z Európy. Na základe tohto rozhodnutia vedenie súťaže dávnejšie oznámilo, že od budúceho ročníka nepočíta s Medveščakom Záhreb.

Ďalším veľkým problémom niektorých klubov nielen v prebiehajúcom ročníku boli financie. Práve pre ich nedostatok sa do sezóny neprihlásili Spartak Moskva ani finalista vlaňajšieho play off Lev Praha a v uplynulých mesiacoch oficiálne oznámil výrazné problémy s rozpočtom aj Atlant Mytišči. "Vzhľadom na finančné neistoty budeme požadovať od klubov záruky, že svoju situáciu zvládnu. Tí, ktorí mužstvá financujú, by si taktiež mali uvedomiť, že sme povinní platiť hráčov až do konca sezóny," dodal Černyšenko.