Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Řepík zo Slovana sa stal najlepším útočníkom týždňa

Michal Řepík, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný krídelník si vyslúžil ocenenie za fantastické výkony v uplynulých troch zápasoch na klziskách súperov, v ktorých strelil dokopy päť gólov a pridal aj jednu asistenciu.

Moskva 24. septembra (TASR) - Českého hokejistu v službách Slovana Bratislava Michala Řepíka vyhlásili za najlepšieho útočníka uplynulého týždňa v KHL. Dvadsaťdeväťročný krídelník si vyslúžil ocenenie za fantastické výkony v uplynulých troch zápasoch na klziskách súperov, v ktorých strelil dokopy päť gólov a pridal aj jednu asistenciu.

Řepík dokázal skórovať vo všetkých troch stretnutiach v uplynulom týždni, pričom v dueli proti Červenej hviezde Kchun-lun sa blysol hetrikom a v zápase s Admiralom strelil v 53. minúte víťazný gól hostí. Slovan triumfoval vo Vladivostoku 5:4 a vybojoval prvé tohtosezónne víťazstvo na ľade súperov. Český reprezentant vyslal na bránku protivníkov v troch dueloch celkovo 15 striel, čo bolo najviac spomedzi ligových útočníkov. Mal v nich aj kladnú bilanciu v hodnotení plus/mínus (+1).

Najlepším brankárom týždňa sa stal Igor Šesťorkin z SKA Petrohrad. V oboch zápasoch, ktoré odchytal, si udržal čisté konto, jeho tím vďaka tomu zdolal Dinamo Moskva aj Lokomotiv Jaroslavľ. Šesťorkin zastavil všetkých 47 striel, ktoré na neho v týchto dvoch stretnutiach smerovalo. Jeho séria bez inkasovaného gólu trvá už 131 minút a 11 sekúnd.

Ocenenie pre najlepšieho obrancu získal Šesťorkinov spoluhráč z Petrohradu Patrik Hersley. Švéd si v troch súbojoch na ľadoch súperov pripísal tri góly a asistenciu, jeho zápasy v zápasoch s Dinamom Moskva a Severstaľom Čerepovec mali prívlastky víťazné. Celkovo vypálil na súperových brankárov deväť striel a skončil s kladným hodnotením v +/- (+1).

Najlepším nováčikom uplynulého týždňa sa stal 18-ročný útočník Nikolaj Kovalenko z Lokomotivu Jaroslavľ. Nastúpil v troch zápasoch v drese Lokomotivu, pričom dvakrát sa radoval z triumfu. V dueli s Viťazom Podoľsk strelil dva góly, jeden z nich bol zároveň víťazný. Informáciu priniesol oficiálny web KHL.