Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

KHL: Slovanista Garnett je najlepším brankárom týždňa

Na snímke brankár Slovana Bratislava Michael Garnett Foto: TASR/Martin Baumann

Činil sa najmä v zápase na ľade CSKA Moskva, kde vychytal čisté konto. O dva dni neskôr na klzisku Severstaľu Čerepovec opäť vychytal výhru, keď inkasoval iba raz.

Moskva 23. novembra (TASR) - Kanaďan Michael Garnett v službách HC Slovan Bratislava sa stal najlepším brankárom v uplynulom týždni Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Gólman "belasých" dostal v dvoch zápasoch jediný gól, jeho séria bez inkasovaného gólu trvala 112 minút a 40 sekúnd.



Činil sa najmä v zápase na ľade CSKA Moskva, v ktorom zlikvidoval všetkých 45 striel súpera a Slovan najmä jeho zásluhou vyhral 2:0. O dva dni neskôr na klzisku Severstaľu Čerepovec opäť vychytal výhru, keď inkasoval iba raz a Bratislavčania triumfovali 2:1. Celkovo mal Garnett minulý týždeň 98,7-percentnú úspešnosť zásahov.

Najlepším obrancom súťaže za hodnotené obdobie bol vyhlásený Staffan Kronwall z Lokomotivu Jaroslavľ. Honor najlepšieho útočníka získal Anatolij Golišev z Avtomobilistu Jekaterinburg, ktorý mal v troch zápasoch bilanciu 4+1. Nováčikom týždňa sa stal Kronwallov spoluhráč z Jaroslavľu krídelník Alexander Polunin.