Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dramatické 3. finále play off KHL: Petrohrad pokoril Magnitogorsk

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V sérii tak vedie 2:1 na zápasy. O triumfe domácich rozhodol až v 93. minúte Jevgenij Dadonov.

Moskva 13. apríla (TASR) - Hokejisti SKA Petrohrad uspeli v dramatickom treťom finále play off Kontinentálnej hokejovej ligy, keď si v stredu poradili s Metallurgom Magnitogorsk 2:1 po predĺžení. V sérii tak vedú 2:1 na zápasy. O triumfe domácich rozhodol až v 93. minúte Jevgenij Dadonov.

Aj tretí duel finálovej série sa niesol v duchu dominantného výkonu SKA. Diváci v petrohradskom Ľadovom paláci čakali na prvé väčšie šance do 7. minúty, keď si domáci zahrali prvú presilovku. Skóre mohol otvoriť Belov, ktorý mieril medzi betóny brankára, ale ten stihol zasiahnuť. Košečkin si poradil aj s Koskirantovou veľkou šancu, no musel ostať v permanencii, keďže v 13. minúte hral Petrohrad ďalšiu presilovku. Tá mu však príliš nevyšla a až na Rykovovu strelu nemal brankár veľa práce. Na druhej strane zneškodnil Koskinen strelu Antipina. V závere tretiny hrali domáci do tretice v početnej výhode, no bez gólového úspechu. Petrohrad v prvej časti prestrieľal súpera vysoko 18:3.

V druhej časti mohol otvoriť skóre Platonov, ktorý si položil brankára, ale nedokázal ho prekonať. Následne si hostia zahrali prvú presilovku, no v jej závere takmer inkasovali, keď sa dostal do úniku Koskiranta, ale Košečkin potvrdil svoju výbornú formu. Čo sa nepodarilo v tutovke fínskemu útočníkovi, vyšlo paradoxne o pol minúty neskôr obrancovi Zubarevovi, ktorý vypálil zo stredu ihriska a puk skončil prekvapujúco v sieti - 1:0. V 29. minúte mal vyrovnanie na hokejke Timkin, ale vo veľkej šanci netrafil bránku. Domáci mohli zvýšiť v 35. minúte, keď v početnej výhode zatvorili súpera v obrannom pásme, no Košečkin odolal a jeho spoluhráčom sa podarilo šesť sekúnd pred sirénou vyrovnať. Po peknej kombinácii Kaletnika s Leem skóroval Denis Kazionov - 1:1.

Aj v tretej tretine mali navrch hráči domáceho mužstva, ktorí posielali na bránku súpera jeden útok za druhým. Hostia sa väčšinu času bránili a vďaka svojmu brankárovi aj ubránili. Košečkin si poradil so šancami Kovaľčuka, Dadonova, Širokova i Barabanova a tak o víťazovi muselo rozhodnúť predĺženie. V tom prvom sa napriek viacerým príležitostiam skóre nemenilo a tak triumf domácich zariadil až v 93. minúte Dadonov.

Štvrtý duel finále je na programe v piatok na ľade SKA.

KHL - 2. zápas finále play off



SKA Petrohrad - Metallurg Magnitogorsk 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 25. Zubarev (Zub, Širokov), 93. Dadonov (Šipačov, Gusev) - 40. De. Kazinov (Lee, Kaletnik). Rozhodovali: Buturlin, Olenin – Šeljanin, Šišlo, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.348 divákov.

/stav série: 2:1/

zostavy:

Petrohrad: Koskinen – Jakovlev, Belov, Rukavišnikov, Hersley, Zubarev, Zub, Chafizullin, Rykov – Barabanov, Koskiranta, Kovaľčuk – Dadonov, Šipačov, Gusev – Plotnikov, Prochorkin, Širokov – Dergačov, Kablukov, Ketov

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Lee, Bereglazov, Tereščenko, Chabarov, Dronov - Zaripov, Kovář, Mozjakin - Sjomin, Santala, Osala - Timkin, Filippi, Kosov - De. Kazjonov, Kaletnik, Platonov - Železkov