Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

KHL: Slovan Bratislava podľahol aj Dinamu Minsk, rozhodli presilovky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zverenci trénera Eduarda Zankovca tak v piatich zápasoch nezískali ani bod a v tabuľke Západnej konferencie zostali na predposlednej 12. priečke.

Minsk 11. decembra (TASR) - Hráči Slovana Bratislava prehrali aj v poslednom zápase v rámci aktuálneho tripu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), tentokrát na ľade Dinama Minsk 1:3. Všetky góly padli v presilových hrách. Zverenci trénera Eduarda Zankovca tak v piatich zápasoch nezískali ani bod a v tabuľke Západnej konferencie zostali na predposlednej 12. priečke.

Slovan sa v KHL opäť predstaví po reprezentačnej pauze v pondelok 18. decembra, keď o 19.00 h. privíta na svojom ľade Barys Astana.

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 18. Gragnani (Skille, Howden), 32. Linglet (Howden, Fontaine), 37. Skille (Gragnani, Howden) – 34. Réway (Mikúš, Meszároš). Rozhodovali: Soin, Ovčinnikov – Zacharenkov, Nikolajev (všetci Rus.), vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Skalický 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 8517 divákov.

Zostavy:

Dinamo Minsk: Enroth – Denisov, Gragnani, Osipov, Korobov, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Skille, Howden, Fontaine – Pavlovič, Kovyršin, Stepanov – Kogalev, Šarangovič, Kitarov – Bujnickij Linglet – Drozd, Volkov,

Slovan Bratislava: Štěpánek – Sersen, Meszároš, Després, Barker, Voráček, Švarný, Bačík – Genoway, Buchtele, Kašpar – Skalický, Hrnka, Šerbatov – Mikúš, Boychuk, Réway – Hecl, Sádecký, Sloboda


Zankovec musel pred zápasom riešiť veľké problémy so zostavou. Disciplinárna komisia potrestala dodatočne trojzápasovým dištancom Andreja Šťastného, ktorý tak nemohol nastúpiť, rovnako ani zranený Marek Viedenský. Michala Řepíka povolal Josef Jandač do českého národného tímu, Slovanu tak chýbala trojica opôr. Ako keby túto nepríjemnosť domáci vycítili a od úvodu sa zahryzli do súpera. Štěpánek bol v jednom ohni, už po ôsmich sekundách musel riešiť veľkú šancu Skilleho. Ten istý hráč bol aj pri akcii Dinama v 8. minúte, keď puk smeroval od ľavého mantinelu na jeho hokejku, do siete však dopravil puk jeho spoluhráč Lisovec. Puk tam však smeroval od jeho korčule a tak ho arbitri neuznali. Prevaha domácich pokračovala a v 18. minúte otvoril v presilovke skóre Marc-André Gragnani.

V druhej tretine sa Slovan osmelil, pridal na pohybe a najmä bol aktívnejší aj strelecky, ale ďalšiu obrovskú šancu zmaril domácim Štěpánek. V polovici zápasu mohol vyrovnať Juraj Mikúš, ale sám pred Enrothom poslal puk do jeho lapačky. To čo nevyšlo Mikúšovi vzápätí dokázal na druhej strane Charles Linglet, keď využil ďalšiu presilovku. Početnú prevahu však onedlho dokázal zužitkovať aj Slovan, odrazený puk dostal do siete Martin Réway a pripísal si premiérový zásah v drese "belasých". Potom však opäť zlyhala disciplína hostí a po faule Sádeckého vrátil Minsku dvojgólový náskok Jack Skille.

V tretej tretine sa Slovan márne snažil urobiť niečo s výsledkom, domáci mu veľa priestoru nedávali. Zankovcovi navyše pribudli ďalšie starosti v 51. minúte, keď dostal trest 5 minút a do konca zápasu Pavol Skalický. Minsk však ďalšie šance v dlhej presilovke a potom ani za rovnovážneho stavu nevyužil, Slovanu nevyšla ani záverečná power play.

hlas po zápase:

Eduard Zankovec, tréner Slovana: (zdroj: hcslovan.sk): "Gratulujem domácim k víťazstvu. Doplatili sme sa na zbytočné útočné fauly. Navyše nám nevyšli ani hry v oslabení. Dinamo zahralo početné výhody veľmi dobre a rozhodlo nimi o výsledku zápasu."