Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovan sa postavil doma proti Novosibirsku, podľahol mu 2:3

Na snímke Vitalij Menšikov (Novosibirsk - vľavo), brankár Michael Garnett (HC Slovan), Lukáš Kašpar (HC Slovan - druhý zľava) a Michal Sersen (HC Slovan - vpravo) v zápase hokejovej KHL medzi HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 1. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Andrej Galica

Zverenci Miloša Říha budú mať po uplynulej porcii zápasov štyri dni voľna. Najbližšie sa na scéne predstavia v nedeľu o 17.30 h, keď privítajú Medveščak Záhreb.

Bratislava 1. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom zápase KHL doma so Sibirom Novosibirsk 2:3. Rozhodujúci moment duelu priniesla 56. minúta, v ktorej efektívne zakombinovalo duo Calle Ridderwall, Maxim Šalunov a druhý menovaný zabezpečil hosťom v oslabení zisk všetkých troch bodov. Pre Slovan to bola tretia prehra zo štvrtého domáceho duelu od štartu nového ročníka.

Po herne neatraktívnej a bezgólovej prvej tretine sa Slovan v druhej opäť nevyhol defenzívnym zaváhaniam, po ktorých prehrával 0:2. Po chybe v rozohrávke hostí domácich naštartoval gólový príklep Andreja Šťastného, po ktorom sa tešil zo šťastného vyrovnania Lukáš Kašpar. Záver zápasu však domáci nezvládli a po chybe pri vlastnej presilovke prehrali 2:3.

Zverenci Miloša Říha budú mať po uplynulej porcii zápasov štyri dni voľna. Najbližšie sa na scéne predstavia v nedeľu o 17.30 h, keď privítajú Medveščak Záhreb.



Utorňajší duel mal od začiatku sviatočný náboj. Tempo bolo vlažné, a hoci sa tímy pri občasných návštevách útočných pásiem súpera snažili o zakončenie, ani jeden z brankárov nemal veľa práce. Z nebezpečnejších akcií zaujal len Skokanov teč Valachovho nahodenia od modrej či Okulovova snaha natlačiť sa do zakončenia. Po polovici prvej tretiny boli bližšie k otváraciemu gólu hostia, no Menšikovovu bekhendovú prihrávku netrafil pred bránkou Slovana Žafjarov. Slovan naštartovala až prvá presilovka, počas ktorej to skúšali jeho hráči z každej možnej pozície. Z tlaku pred bránkou mohol ťažiť Nedorost, ale jeho bekhendové zakončenie Salák kryl rovnako ako Bartovičovu následnú strelu zápästím. Chvíľu nato sa ocitol sám pred Garnettom na druhej strane Moňa, ale puk si nespracoval a k zakončeniu sa nedostal.

Na snímke Lukáš Kozák (HC Slovan) a Rinat Ibragimov (Novosibirsk) v zápase hokejovej KHL medzi HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 1. septembra 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Andrej Galica
Druhé dejstvo otvorili "belasí" ofenzívnym tlakom. Tičar však po samostatnej akcii prestrelil prázdnu bránku a následne nemal jeho teč dostatočnú razanciu na to, aby ohrozil Saláka. Nastolený trend si Slovan neudržal, navyše opäť nezvládol defenzívne úlohy. V 26. minúte zakončil rýchly protiútok zľava Šalunov a presne o minútu ho napodobnil Šumakov. Ten najskôr nabil na gól Okulovovi, jeho pokus z prvej sa od zadného mantinelu odrazil pred odkrytú bránku a krídelník hostí poľahky dorazil puk za čiaru - 0:2. Tréner Říha si vzal oddychový čas, ale ani ten domácich nedokázal naštartovať. Pomohla im až obrovská chyba hostí v 32. minúte, Jeglič zachytil rozohrávku Sibiru, posunul puk Šťastnému a jeho príklep zastavila sieť. Slovan vystupňoval tlak a 124 sekúnd pred sirénou vyrovnal. Kašpar skúsil šťastie od ľavého mantinelu a Salák si nešťastne zrazil puk za bránkovú čiaru - 2:2.

Domáci sa aj v úvode tretej tretiny držali jednoduchého hokejového receptu. V útočnom pásme zbytočne nevymýšľali a v každom postavení hľadali možnosť, ako čo najjednoduchšie dostať puk pred bránku. Hostia sa naopak uchýlili k hre na brejky, pričom po dvoch protiútokoch za sebou sa v 45. minúte mohli ujať vedenia, no Okulov a po ňom ani Kopeikin však neskórovali. S blížiacim sa koncom zápasu sa hra rozprúdila, na oboch stranách pribudli strelecké pokusy, no ako Garnett, tak aj Salák držali svoj tím v hre o body. Hosťom sa napokon štyri minúty pred koncom podarilo streliť víťazný gól, keď po chybe Barkera z efektívnej kombinácie vyťažil tretí gól vo vlastnom oslabení Šalunov.

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly:
32. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (Nedorost) - 26. Šalunov (Gimajev). 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall).
Rozhodovali: Dejev, Naumov - Zacharenkov, Sadovnikov,
vylúčení: 3:5,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:1,
7547 divákov

zostavy

Slovan Bratislava:
Garnett – Sersen, Barker, Švarný, Starosta, Valach, Mihálik, Kozák – Kašpar, Nedorost, Surový – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skokan, Protasenja, Bartovič – Lušňák, Viedenský, Skalický

Sibir Novosibirsk: Salák - Verešagin, Ibragimov, Aleksejev, Roth, Naumov, Gimajev, Ignatovič, Menšikov - Moňa, Ullström, Kopeikin - Ridderwall, Okulov, Šumakov - Sannikov, Fefelov, Vorošilo - Žafjarov, Gubin, Šalunov


hlas po zápase:

Andrej Šťastný, strelec prvého gólu Slovana:
"Je to veľmi nepríjemné. Máme presilovku, každý sa v duchu tešil, že s výsledkom môžeme niečo urobiť a my si takto strelíme akoby vlastný gól. Bohužiaľ. Gól sa teraz podarilo dať mne, verím, že to padne v najbližšej dobe aj ostatným chalanom."

Miloš Říha, tréner Slovana: "Štvrtý zápas po sebe hrať doma je veľmi ťažké. Bolo to vidieť na našom pohybe, ale som sklamaný z disciplíny. Prepadali sme v útočnom aj obrannom pásme, hráči neprevzali zodpovednosť za hru, opäť to nikto nevzal na seba. Pripadalo mi to tak, akoby si chlapci len prišli zahrať hokej. Som veľmi sklamaný z tohto výkonu".

Tomáš Surový, kapitán Slovana: "Je ťažké hovoriť o tom, čo sa stalo. Najmä po tom, čo sme stiahli náskok súpera z 0:2. Po oddychovom čas sme hrali s nasadením, vyrovnali sme a bolo treba pridať už len tretí gól. Paradoxne, potom príde takáto chyba v presilovke a je po zápase. Bolo to o jednom góle. Škoda toho, veľmi nás to mrzí."

Tomáš Starosta, obranca Slovana: "Po inkasovanom góle na 2:3 sme zostali v šoku. Na konci sme sa snažili ešte vyrovnať, pretože naša presilovka pokračovala. Už to ale bolo hrozné, nevedeli sme si prihrať, udržať sa v pásme. Zo štyroch zápasov je jedno víťazstvo strašne málo."

Andrej Skabelka, tréner Novosibirska: "Bol to náš štvrtý zápas a chcel by som povedať, že ďakujem chlapcom, pretože ho zvládli dobre. Napriek tomu, že sme inkasovali dva góly, sme dokázali streliť tretí a vyhrať. Tento triumf si veľmi vážime."

Tabuľka Západnej konferencie:

1. Jokerit Helsinki 3 3 0 0 0 11:3 9
2. Dinamo Moskva 4 2 1 1 0 18:12 9
3. Medveščak Záhreb 4 2 1 1 0 13:9 9
4. CSKA Moskva 4 2 1 0 1 14:8 8
5. Torpedo N. Novgorod 4 2 1 0 1 12:10 8
6. Lokomotiv Jaroslavľ 4 2 0 1 1 8:6 7
7. SKA Petrohrad 4 2 0 1 1 9:8 7
8. Dinamo Riga 4 2 0 1 1 9:9 7
------------------------------------------------
9. Viťaz Podolsk 4 1 2 0 1 10:11 7
10. HK Soči 3 2 0 0 1 6:4 6
11. Slovan Bratislava 4 1 0 0 3 9:7 3
12. Severst. Čerepovec 3 0 1 0 2 5:8 2
13. Spartak Moskva 4 0 1 0 3 9:16 2
14. Dinamo Minsk 3 0 0 1 2 4:10 1