Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Títo dvaja hokejoví obrancovia si vybojovali zmluvy v Slovane

Hráči HC Slovan Bratislava Foto: TASR/Pavel Neubauer

Klub informoval o nových posilách prostredníctvom facebooku.

Bratislava 18. august (TASR) - Hokejoví obrancovia Lukáš Kozák a Tomáš Černý sa stali ďalšími zmluvne zaviazanými hráčmi v HC Slovan Bratislava. Zatiaľ čo Kozák už získaval skúsenosti s KHL počas uplynulých troch sezón, pre 20-ročného českého zadáka to bude vôbec prvá skúsenosť s najvyššou seniorskou súťažou v kariére. Klub informoval o nových posilách prostredníctvom facebooku.

Kozák i Černý presvedčili trénera Miloša Říhu počas nedávneho prípravného obdobia. Kozák už dres "belasých" obliekal počas extraligovej sezóny 2011/2012, v Bratislave pôsobil v sezónach 2014/2015 a 2015/2016. Sezónu 2016/2017 začal v tipsportligovom Trenčíne, pokračoval v drese Medveščaku Záhreb v KHL a napokon pomohol materskému Martinu k postupu do semifinále Tipsport ligy. Doteraz má v KHL na konte celkovo 63 zápasov, v ktorých strelil 1 gól (v drese Záhrebu proti Slovanu), ku ktorým pridal 3 asistencie.

Stručnejší hokejový životopis má český mladík Tomáš Černý. Ten doteraz pôsobil iba v Opave, ktorej A-mužstvo hrá až tretiu najvyššiu českú súťaž. Nevysoký obranca (174 cm) odohral v minulej sezóne 44 zápasov v tretej najvyššej českej súťaži, v ktorých dosiahol bilanciu 1+5. Černý je už ôsmym zmluvne zaviazaným českým hokejistom v HC Slovan Bratislava. V tíme trénera Říhu momentálne figurujú aj jeho krajania Marek Mazanec, Jakub Štěpánek, Tomáš Voráček, Jan Buchtele, Michal Řepík, Lukáš Kašpar a Radek Smoleňák.