Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

KHL: Slovan odštartuje trojzápasovým tripom

Na snímke tréner Slovana Miloš Říha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvý duel základnej časti ročníka 2017/2018 ich čaká v stredu 23. augusta na ľade obhajcu trofeje SKA Petrohrad.

Bratislava 12. júla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava vstúpia do svojej šiestej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) trojzápasovým výjazdom na klziskách súperov. Prvý duel základnej časti ročníka 2017/2018 ich čaká v stredu 23. augusta na ľade obhajcu trofeje SKA Petrohrad.

Po víťazovi Gagarinovho pohára nasledujú stretnutia s Lokomotivom Jaroslavľ a Dinamom Moskva. Prvý domáci duel odohrajú "belasí" v stredu 30. augusta proti Dinamu Minsk. Nasledujú ďalšie štyri domáce zápasy so Sibirom Novosibirsk, Jugrou Chanty-mansijsk, Avangardom Omsk a Neftechimikom Nižnekamsk.

Druhý trip v sezóne prisúdil Slovanu mužstvá z ďalekého východu. Slovanisti od 11. do 15. septembra zohrajú zápasy s Admiralom Vladivostok, Červenou hviezdou Kchun-lun a Amurom Chabarovsk. "Belasých" čaká dokopy deväť tripov, pričom dva budú mať až päť stretnutí za sebou. Najskôr na začiatku decembra a tiež v januári pred olympijskou prestávkou.

Naopak, šesťzápasová domáca séria čaká zverencov Miloša Říhu na prelome septembra a októbra. Slovan odohrá posledný zápas základnej časti doma s Dinamom Minsk.

Sezóna odštartuje 21. augusta súbojom majstra SKA s víťazom uplynulej základnej časti CSKA Moskva. Dlhodobá časť potrvá do 1. marca a každý z 27 tímov počas nej odohrá 56 zápasov systémom každý s každým, raz doma, raz vonku. Výnimku pre Slovan tvoria len takzvané dvojičky Viťaz Podolsk a Dinamo Minsk, s ktorými odohrá ešte po jednom stretnutí v domácom prostredí a na klzisku súpera.

Play off sa začne 3. a 4. marca pre Západnú, respektíve Východnú konferenciu. Hrá sa tradične na štyri víťazné stretnutia. Víťaz Gagarinovho pohára bude známy najneskôr 26. apríla, keď je na programe prípadné siedme finále.

V kalendári súťaže sú aj tri reprezentačné prestávky. KHL bude prerušená aj počas olympijského turnaja (9. - 25. februára).

Ako informovala oficiálna stránka Slovana, úvodné buly domácich stretnutí v pracovné dni bude tak ako v minulých sezónach o 19.00 h, počas víkendov a sviatkov o 17.00 h. Zmena môže nastať pri vysielaní stretnutí ruskou televíziou.

Slovan minulý týždeň odštartoval prípravu na novu sezónu. Od nedele je na týždňovom sústredení v rakúskom mestečku Bruck an der Leitha, do Bratislavy sa "belasí" vrátia v nasledujúcom týždni, v ktorom majú naplánované aj prvé dve prípravné stretnutia na ľade Pardubíc. Tréner Říha má momentálne k dispozícii pätnásť hráčov A-mužstva.