Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový Slovan sa v príprave predstaví na turnaji v Nemecku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na podujatí sa v prvej polovici augusta zúčastnia aj ďalšie kluby KHL Viťaz Podoľsk, Dinamo Riga a domáci EC Kassel Huskies, ktorý pôsobí v druhej najvyššej nemeckej súťaži.

Bratislava 12. mája (TASR) - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava odohrá v príprave na nový ročník turnaj Wingas Cup v nemeckom Kasseli. Na podujatí sa v prvej polovici augusta zúčastnia aj ďalšie kluby KHL Viťaz Podoľsk, Dinamo Riga a domáci EC Kassel Huskies, ktorý pôsobí v druhej najvyššej nemeckej súťaži.

Hráči Slovana sa v spolkovej krajine Hesensko budú pripravovať od pondelka 7. augusta. Štart turnaja je v Eissporthalle Kassel s kapacitou 6100 miest na programe o deň neskôr. "Belasí" sa v úvodný deň predstavia proti Rige, 9. augusta si zmerajú sily s domácim tímom. Záverečný duel proti Podoľsku sa uskutoční vo štvrtok 10. augusta.

Zverenci Miloša Říhu odohrajú pred ostrým začiatkom KHL približne rovnaký počet prípravných stretnutí ako vlani. Podľa predbežných informácii by mali nastúpiť na prípravný zápas s ďalším účastníkom nadnárodnej súťaže v júli pred vlastným publikom. Očakáva sa aj konfrontácia v slovinskom Maribore, kde bude trénovať Torpedo Nižnij Novgorod. Informovala o tom oficiálna internetová stránka bratislavského klubu.

Program HC Slovan na Wingas Cupe v nemeckom Kasseli:

Utorok, 8. augusta, 15.00 h
HC Slovan Bratislava – Dinamo Riga

Streda, 9. augusta, 19.00 h
EC Kassel Huskies – HC Slovan Bratislava

Štvrtok, 10. augusta, 13.30 h
Viťaz Podoľsk – HC Slovan Bratislava