Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovan skončil sezónu. Bola dobrá, zhodli sa hráči i tréner

Spoločná snímka hráčov a realizačného tímu HC Slovan Bratislava po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou. Foto: TASR/Michal Svítok
Celkový pohľad na arénu pred štvrtým stretnutím 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovan v troch zápasoch série s CSKA viedol, no ani v jednom nedokázal udržať náskok.

Bratislava 27. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava sa rozlúčili so sezónou 2015/16 sobotňajšou domácou prehrou s favorizovaným CSKA Moskva 1:3. Aj keď ich mrzelo, že vo štvrťfinálovej sérii nevyhrali ani jeden duel, nakoniec sa zhodli, že to bol vydarený ročník.



Slovan v troch zápasoch série s CSKA viedol, no ani v jednom nedokázal udržať náskok. "Je to sklamanie, pretože tá séria vyzerá, že sme im neboli dôstojným súperom. Je to 0:4 a to nás veľmi mrzí. Pred domácimi fanúšikmi sme chceli uspieť a myslím si, že sme na to mali. Oba domáce zápasy sme mali dobre rozbehnuté, ale v oboch nám akoby došli sily v tretej tretine. No klobúk dolu pred nimi, hrali až do konca a veľmi skúsene. Nie náhodou vyhrali základnú časť," vyzdvihol súpera obranca Michal Sersen.



Tréner Miloš Říha tvrdí, že posledný duel bol hlavne o psychike. "Bolo to už o hlavách a tie boli úplne preč. Bolo to vidieť hlavne v tretej tretine. Ale po tejto sérii sa môžeme pozrieť do očí, pretože sme boli minimálne dva zápasy lepším tímom, dva sme mohli vyhrať. Myslím si, že súper z nás mal obrovský rešpekt. Trochu nám uškodila posledná reprezentačná prestávka, keď sme mali veľa chalanov v národnom mužstve. Oni si ani poriadne neoddýchli a to všetko tú sériu ovplyvnilo," uviedol.



Skúsený český kormidelník napriek prehre a vypadnutiu svojich zverencov pochválil. "Celú sezónu dreli. Na jej začiatku sme pritom ani poriadne nevedeli, či budeme hrať. Bolo to hektické, chalani mali ešte v hlavách tie dlhy a príliš neverili, že by to mohlo fungovať, no fungovalo to. Celú sezónu sme podávali dobré výkony a nakoniec sme ju korunovali postupom do play off," povedal Říha, ktorý po poslednom zápase prezradil aj to, že s vedením už rokuje o novej zmluve, no detaily ešte nechcel prezradiť.

"Belasým" vyšiel hlavne záver základnej časti. Od tohto roku predvádzali dobré výkony a vďaka nim si vybojovali aj postup do play off. To sa im v KHL podarilo doteraz iba jedenkrát. "Keď to zoberieme ako celú sezónu, tak klobúk dolu. Myslím si, že bola dobrá, hlavne v porovnaní s tou minulou, v ktorej sme nepostúpili do play off. Klobúk dolu pred všetkými, vedením, hráčmi, trénermi. Postup do play off je satisfakcia pre všetkých a dobrá motivácia do ďalšej sezóny," zhodnotil kapitán tímu a zároveň posledný strelec Slovana v ročníku Tomáš Surový.



Pozrite si najlepšie fotografie z dielne TASR z play off medzi Slovanom Bratislava - CSKA Moskva



Na snímke vľavo hore tréner Miloš Říha (Slovan) počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke šarvátka medzi hráčmi Slovana Bratislava a CSKA Moskva počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke hlavný rozhodca si prezerá videozáznam vyrovnávajúceho druhého gólu CSKA počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke brankár Slovana Barry Brust počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke hráč CSKA Moskva Alexander Radulov sa raduje z gólu na 1:1 počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok



Na snímke armádne roztlieskavačky počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke ceremoniál pred začiatkom druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke vľavo Žiga Jeglič (Slovan) a vpravo Dmitrij Kugryšev (CSKA) počas tretieho stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 25. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke diváci v hľadisku počas tretieho stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 25. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke vpravo brankár Slovana Barry Brust a vľavo Geoff Platt (CSKA) počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Na snímke vľavo Václav Nedorost (Slovan) bezprostredne pred strelením gólu počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve. Vpravo Michal Naumenkov (CSKA) dostáva puk do brady.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Hráči Slovana zľava Tomáš Surový a Ľubomír Višňovský sa objímajú po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hráči Slovana zľava Michal Sersen, Ľubomír Višňovský, Cam Barker a Tomáš Surový ďakujú divákom po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou. Pri oboch účastiach v play off medzinárodnej súťaže tak vypadli v najkratšom možnom čase, v štyroch dueloch a stále čakajú na premiérové víťazstvo.
Foto: TASR/Michal Svítok


Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský máva divákom po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok