Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan trápi viróza, Sersen: S takou maródkou som sa ešte nestretol

Hráč HC Slovan Michal Sersen (vpravo) Foto: TASR/Michal Svítok

Belasí preto dnes nastúpia proti Dinamu Minsk len s troma kompletnými päťkami.

Minsk 6. decembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava odštartujú posledný trip po klziskách súperov v roku 2016 utorkovým zápasom na ľade Dinama Minsk. K rozsiahlej maródke v mužstve belasých sa pridala viróza, ktorá okrem hráčov postihla aj trénerský tím. Slovan preto nastúpi proti Dinamu len s troma kompletnými päťkami.

"S takoutou maródkou som sa v kariére ešte nestretol, valí sa to na nás od úvodu ročníka. Ja osobne som sa po polroku vystrábil zo zranenia, bol hladný po hokeji, odohral som však len jeden zápas a opäť dohral kvôli teplotám. Stále nie som v poriadku, rovnako ako aj ďalší v kabíne, ktorých chytila viróza, no sme na tom z chorých ešte najlepšie," citoval oficiálny klubový web obrancu Michala Sersena, ktorý bol naposledy na tripe v Moskve rámci play off vo februári.

Minsk i ďalší dvaja súperi Slovana na výjazde - Jokerit Helsinki (štvrtok 8. decembra o 17.30) a Dinamo Riga (v sobotu 10. decembra o 16.00) - figurujú v Západnej konferencii a v zápasoch tak pôjde o dôležité body v boji o play off. "Všetky tri mužstvá sú doma veľmi silné, no našou úlohou je posnažiť sa čo najviac o body aj na ich ľade. S troma útokmi, ktoré tu aktuálne máme, nezostáva nič iné ako hrať absolútne jednoducho a hlavne disciplinovane," dodal Sersen.

Zápas Dinamo Minsk - Slovan Bratislava je na programe v utorok 6. decembra o 17.30 SEČ.