Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

KHL uvidia premiérovo v New Yorku

Slovenský hráč Dinamo Moskva Dominik Graňák pózuje s trofejou KHL pri príležitosti príchodu Gagarinovho pohára na Slovensko 14. júna 2012 v Trenčíne. Foto: TASR

O premiéru Kontinentálnej hokejovej ligy v zámorí sa postarájú koncom januára obhajca titulu z moskovského Dinama aj so slovenským obrancom Dominikom Graňákom a petrohradský SKA.

Moskva 26. júna (TASR) - Kontinentálna hokejová liga (KHL) vstúpi do piateho ročníka svojej existencie so smelým plánom. Po prvý raz v histórii sa ligový zápas uskutoční na severoamerickom kontinente. Úplne nová aréna Barclays Center, ktorá bude hostiť basketbalistov New Jersey Nets, privíta 19. a 20. januára dokonca až dve stretnutia základnej časti KHL. Hlavnými aktérmi budú obhajcovia titulu z moskovského Dinama aj so slovenským obrancom Dominikom Graňákom a petrohradský SKA.

Podľa viceprezidenta úradujúcich šampiónov KHL a trojnásobného olympijského víťaza Vitalija Davydova to bude pre oba kluby spoločná výzva dôstojne reprezentovať najkvalitnejšiu európsku súťaž na pôde NHL. "Zo strany KHL ide o správny krok. Za prvé štyri roky sa v zámorí nehral ani jediný zápas. Vďaka týmto zápasom KHL opäť rozšíri geografický záber a podporí rast svojej popularity a o to zvlášť, že ide o New York, kde má hokej vysoké postavenie. Dinamo i SKA stoja pred veľkou zodpovednosťou, naše tímy musia ukázať to najlepšie, čo majú vo svojom arzenáli," vyhlásil pre sport-express.ru Davydov a dodal: "Áno, ide o dva zápasy v priebehu dvoch dní a to nie je ľahké. No v NHL je to bežná prax a pre ruskú zbornú tiež. Želám si, aby tam Dinamo i SKA ukázali pravý ruský hokej a zaujali amerických divákov. Iba vtedy sa z tohto úsilia môže stať nová tradícia."