Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

KHL: Zaripov dopoval a dostal zákaz činnosti na dva roky

Rus Danis Zaripov, vľavo v súboji so Švajčiarom Robinom Grossmannom Foto: TASR/AP

Danis Zaripov nesmie hrať do mája 2019. Tridsaťšesťročný trojnásobný majster sveta odohral v KHL 603 zápasov s bilanciou 254 gólov 311 asistencií.


Moskva 25. júla (TASR) - Ruský hokejový útočník Danis Zaripov dostal zákaz činnosti na dva roky za pozitívny dopingový nález. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) to uviedlo v tlačovej správe pre portál championat.com.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) informovala predstaviteľov KHL, že vo vzorke Zaripova sa našli látky, ktoré patria do tried S6.b (stimulátory) a S5 (diuretiká a maskujúce činidlá).

Zaripov nesmie hrať do mája 2019. Tridsaťšesťročný trojnásobný majster sveta odohral v KHL 603 zápasov s bilanciou 254 gólov 311 asistencií. Uplynulé štyri sezóny absolvoval v drese Metallurgu Magnitogorsk, pred začiatkom nového ročníka prestúpil do Ak Bars Kazaň, kde už v minulosti pôsobil. S oboma klubmi získal dvakrát Gagarinov pohár.

Podľa ruského webu championat.com by nemal byť Zaripov jediným ruským hokejistom, ktorému hrozí zastavenie činnosti pre doping.