Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Kilde viedol po 1. časti kombinácie, Schwarz zaostával 0,95 s

Na snímke Aleksander Aamodt Kilde z Nórska počas zjazdovej časti mužskej kombinácie na ZOH 2022 vo štvrtok 10. februára 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Zjazd poznačil pád Yannicka Chabloza, ktorý skončil v ochranných sieťach a zraneného ho museli odviezť zo zjazdovky.

Peking 10. februára (TASR) - Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde sa usadil na čele po prvej časti alpskej kombinácie na ZOH 2022 v Pekingu. Po kombinačnom zjazde viedol s tesným náskokom dvoch stotín sekundy pred ďalším špecialistom na kĺzavé disciplíny Jamesom Crawfordom, tretí bol ďalší Kanaďan Brodie Seger (+0,42 s).

Sľubnú východiskovú pozíciu si pred druhou časťou štvrtkovej kombinácie - kombinačným slalomom (7.15 SEČ) vytvorili dvaja rakúski špecialisti na točivé disciplíny. Víťaz januárového slalomu Svetového pohára v Adelbodene Johannes Strolz zaostával za Kildem iba o 75 stotín, do jednej sekundy sa zmestil aj piaty Marco Schwarz, majster sveta v kombinácii z Cortiny d'Ampezzo 2021 (+0,95). Francúz Alexis Pinturault, ktorý získal v tejto disciplíne titul na MS 2019 a striebro na ZOH 2018 v Pjongčangu, mal po 1. časti manko 1,92 s.

Kombinačný zjazd sa nevydaril švajčiarskym spolufavoritom. Loic Meillard v ňom nabral stratu 2,79 s, Luca Aerni až 3,91 s. Najlepší zo Švajčiarov bol priebežne šiesty Justin Murisier (+1,02). Zjazd poznačil pád ich krajana Yannicka Chabloza, ktorý skončil v ochranných sieťach a zraneného ho museli odviezť zo zjazdovky na kanadských saniach.