Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kläbo a Ribomová triumfovali v šprinte klasicky v Östersunde

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obhajca veľkého glóbusu Kläbo vyhral mužskú súťaž suverénnym spôsobom a pripísal si 69. individuálny triumf v SP, prvý v tejto sezóne.

Östersund 9. decembra (TASR) - Nór Johannes Hösflot Kläbo a Emma Ribomová zo Švédska triumfovali v sobotu v šprinte klasickou technikou na podujatí Svetového pohára v behu na lyžiach. Vo švédskom Östersunde sa súťažilo na 1,4 km dlhej trati, Slovensko nemalo v štartovej listine zastúpenie.

Obhajca veľkého glóbusu Kläbo vyhral mužskú súťaž suverénnym spôsobom a pripísal si 69. individuálny triumf v SP, prvý v tejto sezóne. Vo finále sa v polovici trate odpútal od pätice prenasledovateľov a v cieli mal výrazný náskok 3,35 s pred krajanom Erikom Valnesom. Tretí bol James Schoonmaker z USA (+4,80). V šesťčlennom mužskom finále mali zastúpenie štyria Nóri a dvaja Američania.

Ribomová nadviazala na prvenstvo z novembrového úvodného šprintu sezóny vo fínskej Ruke a zaznamenala svoje štvrté víťazstvo v seriáli. O šesť desatín sekundy predstihla Kristine Stavaas Skistadovú z Nórska, tretia bola ďalšia Švédka Linn Svahnová (+0,81). "Som nadšená, že som vyhrala na domácej pôde. Celý deň som sa cítila dobre a mala som skvele pripravené lyže," zhodnotila Ribomová, ktorá si upevnila pozíciu líderky hodnotenia šprintu.