Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Snoubordistka Klaudia Medlová sa predstaví na X Games: Splní sa mi sen

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová, archívne foto Foto: TASR/AP

X Games sú pozvánkové preteky, v zámorí tešiace sa veľkej obľube medzi fanúšikmi freestyleových športov.

Bratislava 15. januára (TASR) - Snoubordistka Klaudia Medlová sa ako prvá Slovenka v histórii predstaví na prestížnom podujatí X Games, ktoré sa uskutoční 28.-31. januára v coloradskom stredisku Aspen. X Games sú pozvánkové preteky, v zámorí tešiace sa veľkej obľube medzi fanúšikmi freestyleových športov.

Medlová sa na ne kvalifikovala najskôr ako prvá náhradníčka vďaka 6. miestu, ktoré dosiahla v jej obľúbenej disciplíne slopestyle na podujatí Dew Tour v americkom Breckenridgi. V piatok sa však dozvedela radostnú správu, že po odhlásení jednej z pretekárok zaujme jej miesto: "Účasťou na X Games si splním môj veľký sen. Sú to preteky, ktoré síce nie sú súčasťou Svetového pohára a neorganizuje ich žiadna federácia, ale organizátori si na ne volajú tie najznámejšie tváre. Po odstúpení jednej rakúskej pretekárky som sa dostala z pozície náhradníčky do osemčlennej štartovej listiny, z čoho mám obrovskú radosť," povedala pre TASR Medlová.

Sezónu odštartovala bronzová medailistka z vlaňajších MS v Kreischbergu koncom novembra 5. miestom na podujatí Pleasure Jam v rakúskom stredisku Planai, ktoré bolo súčasťou World Snowboard Tour (WST). Účinkovanie v tomto seriáli je pre talentovanú Liptáčku tohtosezónnou prioritou. Najbližšie by mala štartovať na budúci týždeň vo švajčiarskom Laaxe, potom prídu na rad X Games.