Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Kličko obhájil tituly jubilejným 50. knokautom v kariére

Vladimir Kličko Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Vladimir Kličko si vylepšil bilanciu na 57 víťazstiev a tri prehry.

Mníchov 4. marca (TASR) - Ukrajinský boxer Vladimir Kličko v sobotu suverénnym spôsobom obhájil majstrovské tituly v ťažkej hmotnostnej kategórii organizácií WBA, IBF, WBO a IBO. Francúzskeho vyzývateľa Jeana-Marca Mormecka zdolal na futbalovom štadióne v nemeckom Düsseldorfe pred 50.000 divákmi knokautom vo 4. kole a zaznamenal hneď dve kariérne jubileá - 60. zápas v profiringu a v poradí 50. knokaut.

Mladší z bratskej dvojice Ukrajincov mal zápas od začiatku pod kontrolou, k čomu mu však výraznou mierou pomohol jeho oveľa nižší a ľahší súper, ktorý sa prezentoval totálnou defenzívou. Mormeck sa neustále snažil skracovať vzdialenosť, pričom skrytý v dvojkryte úradujúceho šampióna prakticky ani raz neohrozil vážnejším úderom. Kličko našiel recept na francúzskeho pästiara už v druhom kole a po presnom direkte na bradu ho poslal do počítania. Po tomto momente bolo zrejmé, že zápas nepotrvá predpísaných 12 kôl, čo Kličko potvrdil o dve kolá neskôr. Mormeck sa po kombinácii dvoch tvrdých úderov z pravej i ľavej ruky síce opäť dokázal včas pozviechať, ringový rozhodca Luis Pabon však jednostrannú záležitosť ukončil.

Tridsaťpäťročný Kličko si vylepšil bilanciu na 57 víťazstiev a tri prehry, naopak Mormeck si pripísal na konto piatu prehru pri 36 triumfoch. Kličkovci naďalej spoločne vládnu profiringu v ťažkej hmotnosti, keďže Vitalij pred dvoma týždňami v súboji s Britom Dereckom Chisorom úspešne obhájil titul organizácie WBC.