Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Klímovi, McCormackovi a Štohanzlovi z Hradca pozastavili činnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Antidopingový výbor Českej republiky (ADV ČR) o tom informoval klub koncom mája. Hradec pozastavil všetkým trom hráčom profesionálne zmluvy a až do vyriešenia prípadu boli vyradení z mužstva.

Hradec Králové 10. júla (TASR) - Disciplinárna komisia českej hokejovej extraligy (ELH) dočasne pozastavila činnosť Kevinovi Klímovi, Graemeovi McCormackovi a Martinovi Štohanzlovi z Hradca Králové. Všetci traja hráči mali v uplynulom období pozitívny test na zakázanú látku. Konečné rozhodnutie príjme až po vyšetrovaní.

Antidopingový výbor Českej republiky (ADV ČR) o tom informoval klub koncom mája. Hradec pozastavil všetkým trom hráčom profesionálne zmluvy a až do vyriešenia prípadu boli vyradení z mužstva. "Súčasné preventívne opatrenie, ktoré prijímame na základe platnej antidopingovej smernice, je prejavom nášho záväzku jednoznačne dodržiavať normy fair play. Do vyriešenia antidopingového konania nebudú mať dotknutí hráči ani teoretickú šancu zúčastniť sa prípravných zápasov alebo súťaží. Spolu s ADV ČR nám ide o princíp férovosti a dôslednosti v boji proti dopingu," uviedol riaditeľ ELH Martin Loukota podľa nova.cz. Zároveň pripomenul, že ide o predbežné opatrenie a je predčasné špekulovať o prípadných trestoch pre hráča, alebo klub.