Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Kližan prehral v 2. kole turnaja ATP v Miami s Nieminenom

Martin Kližan Foto: TASR/AP

Zverenec trénera Karola Kučeru prehral ako nasadená dvadsaťsedmička.

Miami 23. marca (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 2. kole dvojhry na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v Miami.

Zverenec trénera Karola Kučeru prehral ako nasadená dvadsaťsedmička so skúseným Fínom Jarkkom Nieminenom hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6.


dvojhra - 2. kolo:

Jarkko Nieminen (Fín.) - Martin KLIŽAN (27-SR) 6:2, 6:2



V Miami sa nedarilo ani Rybárikovej

Miami 23. marca (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 3. kole dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami. Napriek sympatickému bojovnému výkonu prehrala s favorizovanou obhajkyňou titulu a nasadenou štvorkou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou po trojsetovej bitke 6:7 (5), 6:2 a 3:6. Posledným slovenským želiezkom v singli na Floride tak zostala Dominika Cibulková, ktorá nastúpila v sobotu večer proti Švajčiarke Romine Oprandiovej.

Magadaléna Rybáriková
Foto: TASR/AP
Rybáriková v prvom sete vyrovnala z 2:5 na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v koncovke skrátenej hry sa však presadila Poľka. V druhom dejstve Radwaňskej odišlo prvé podanie, začala kopiť nevynútené chyby, čo bola voda na mlyn Rybárikovej, ktorá účinné využívala slajzovaný bekhend. V treťom dejstve sa rodáčka z Krakova po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Rybáriková vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou Radwaňskej, ktorá upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou dvojkou na 4:1 vo svoj prospech.

dvojhra - 3. kolo:
Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (5), 2:6, 6:3