Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kližan odvrátil päť mečbalov a postúpil do semifinále v Rotterdame

Martin Kližan Foto: TASR/Martin Baumann

V druhom piatkovom štvrťfinále zdolal šiesteho nasadeného Španiela Roberta Bautistu Aguta.

Rotterdam 12. februára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil už do semifinále turnaja ATP v Rotterdame. V druhom piatkovom štvrťfinále zdolal šiesteho nasadeného Španiela Roberta Bautistu Aguta, keď v závere druhého setu odvrátil päť mečbalov a v rozhodujúcom dejstve na dvorci dominoval. Za 2:47 h triumfoval 6:7 (5), 7:6 (6), 6:0 a v semifinále narazí na francúzskeho kvalifikanta Nicolasa Mahuta.

Kližan už v druhom geme prišiel o podanie a hoci v prvom sete prehrával 0:3, ešte ho zdramatizoval. V piatom brejkol súpera a vyrovnaná hra pokračovala. Po odvrátení setbalu vyrovnal na 6:6, no dobre rozohraný tajbrejk nezvládol. V druhom dejstve opäť doťahoval náskok nasadeného Španiela, v deviatej hre odvrátil päť mečbalov a skvelým returnom vyrovnal na 1:1. V záverečnom dejstve "zmietol" súpera z dvorca a uštedril mu nepopulárneho "kanára".

"Bolo to vybojované víťazstvo, hoci musím povedať, že v prvom sete mal súper veľa šťastia. To k tomu patrí. V druhom dejstve ma brejkol hneď prvý gem, vtedy to bol z jeho strany super tenis, dobre držal servis. Nakoniec prišiel stav, kde mal k dispozícii mečbaly, no mne tam padlo niekoľko neskutočných forhendov. Tajbrejk som zahral super. V treťom sete to bol z mojej strany iný level, už som to nechcel pustiť. Predviedol som výborný výkon," uviedol Kližan, ktorého hlas sprostredkoval TASR mediálny manažér Jozef Korbel.


Dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN (SR) - Roberto Bautista Agut (6-Šp.) 6:7 (5), 7:6 (6), 6:0
Nicolas Mahut (Fr.) - Viktor Troicki (8-Srb.) 6:2, 6:1